Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου που έσβησε στα 86 της ήταν μία από τις κόρες του Ορέστη Μακρή στη «Θεία από το Σικάγο»

Η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου που έσβησε στα ...

Ήταν εξαιρετική και στο "Δράκο" πλάι στον Ντίνο Ηλιόπουλο και στη "Μαγική πόλη" πλάι στον Γιώργο Φούντα

Θλίψη και συγκίνηση προξένησε η δυσάρεστη είδηση του θανάτου της παλιάς ηθοποιού Μαργαρίτας Παπαγεωργίου σε ηλικία 86 χρονών. Η αγαπητή ηθοποιός στο ξεκίνημα της καριέρας της είχε παίξει σε μερικές από τις καλύτερες Ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του ’50 όπως στον «Δράκο» και στη «Μαγική πόλη» του Νίκου Κούνδουρου αλλά και στο «Κυριακάτικο ξύπνημα» του Μιχάλη Κακογιάννη και στην περίφημη «Θεία από το Σικάγο» του Αλέκου Σακελλάριου όπου έκανε μία από τις ανύπαντρες κόρες του Ορέστη Μακρή και της Ελένης Ζαφειρίου που πηγαίνοντας για μπάνιο με τη θεία της Γεωργία Βασιλειάδου στην πλαζ, θα κάνει ότι πνίγεται για να την σώσει ο βιομήχανος Δημήτρης Παπαμιχαήλ, άκρως γοητευτικός στα νιάτα του.

Όπως έγραψε το flix.gr, η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου γύρισε 6 ταινίες μέσα στα πέντε χρόνια που μεσολάβησαν από το 1952 μέχρι το 1957 και οι τίτλοι τους θα πρόδιδαν το... χαρούμενο ξεκίνημα μιας μεγάλης καριέρας για ένα κορίτσι που γεννήθηκε το 1935 στο Φάληρο, υπήρξε παιδική φίλη του «γείτονα» Θανάση Βέγγου και έμοιαζε πλασμένο για το σινεμά. Εκείνη την πρώιμη περίοδο έπαιξε και στα φιλμ «Τζο ο Τρομερός» και «Χαρούμενο Ξεκίνημα» του Ντίνου Δημόπουλου.

Η ζωή ωστόσο ή μάλλον ο έρωτας είχαν άλλες βλέψεις και μετά από αυτές τις ταινίες, η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, αν και είχε τελειώσει τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου αφού ήδη είχε ξεκινήσει την καριέρα της, δεν ξανάπαιξε ποτέ στο σινεμά. Συμμετείχε σε δύο παραστάσεις με το θίασο Αλέκου Αλεξανδράκη - Αλίκης Γεωργούλη και έκτοτε σταμάτησε και το θέατρο.

Η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου πέθανε την περασμένη Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 στα 86 της και δεν πρέπει να υπήρξε Έλληνας σινεφίλ, ειδικά από τους μεγαλύτερους που να μη συγκινήθηκε. Που να μην τη φέρνει μέσα του, να μην τη βλέπει και την ακούει καθώς ήταν αυτή που στον «Δράκο» πρωτοτραγούδησε τον «Ιλισό» του Μάνου Χατζιδάκι με έναν τρόπο λίγο ειρωνικό («κορόιδευα όλα τα νιαουρίστικα παιξίματα», είχε πει). Ήταν το «μωρό», το πανέμορφο, αθώο, ορφανό κορίτσι που ερωτεύεται και την ερωτεύεται ο «δράκος» (Ντίνος Ηλιόπουλος) ενώ τη διεκδικεί το αφεντικό του υποκόσμου (Γιάννης Αργύρης), όπως έγραψε η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σε συνέντευξη της το 1986 στο «Τέταρτο», η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου είχε τότε αποκαλύψει ότι της είχαν προτείνει το ρόλο που τελικά πήρε η ανερχόμενη την περίοδο του τέλους του ’50, Αλίκη Βουγιουκλάκη στη «Μουσίτσα» του Γιάννη Δαλιανίδη το 1959 ενώ άφησε οριστικά το σινεμά που πραγματικά αγαπούσε, μετά το γάμο της με τον πολιτικό μηχανικό Αλέκο Τσούχλο, φίλο του Νίκου Κούνδουρου από τα χρόνια στη Μακρόνησο.

Ο Νίκος Κούνδουρος ήταν κι ένας από τους λόγους που επέλεξε να σταματήσει το σινεμά και να φύγει μακριά από την Αθήνα.

Σύμφωνα με το flix.gr, στη συνέντευξη της στο «Τέταρτο» η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου είχε αναφέρει: «έπρεπε να σταματήσει η σχέση μου με τον Κούνδουρο και για να γίνει αυτό εφικτό έπρεπε να σταματήσω με τον κινηματογράφο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture