Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γεμίζει με ποδηλάτες η πόλη- Γινόμαστε... Ευρώπη;

 Πάτρα: Γεμίζει με ποδηλάτες η πόλη- Γιν...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Στα συνεργεία με... ραντεβού

«Στροφή» στο… ποδήλατο έχουν κάνει οι πατρινοί από τoν περασμένο Μάρτιο. Η πανδημία και το πρώτο lockdown εκτόξευσε τον αριθμό των νέων ποδηλατών και φυσικά τις αγορές των ποδηλάτων. Το φαινόμενο αυτό μάλιστα παρατηρείται σε ολόκληρη την Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως.  

Χαρακτηριστικό είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει έλλειψη ποδηλάτων προς πώληση, ακόμα και ανταλλακτικών. Η δυνατότητα λοιπόν για μετακίνηση λόγω άσκησης έφερε, μέσα στην πανδημία μία νέα συνήθεια, που είναι πιθανό να μείνει και λέγεται... ποδήλατο! 

Με ραντεβού στα συνεργεία- Ξεπούλησαν τα μαγαζιά και ακολούθησε... έλλειψη!

«Κατά την περίοδο του πρώτου lockdown, τα καταστήματα με ποδήλατα, κυριολεκτικά … ξεπούλησαν! Έφτασαν στο σημείο να μην έχουν ανταλλακτικά για να φτιάξουν ποδήλατα. Θα έλεγα ότι η χρήση του ποδηλάτου αυξήθηκε 30-40%  τότε. Ήταν και μία περίοδος με ποδηλατικό καιρό όπου ήταν εύκολο για τον κόσμο να βγει. Στα συνεργεία γινόταν τέτοιος χαμός που οι ενδιαφερόμενοι έκλειναν ραντεβού» λέει στο thebest.gr ο Σπύρος Πολίτης, Πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών.

Σχετικά με το δεύτερο lockdown εξηγεί: «Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο σημειώθηκε αυξημένη αναζήτηση σε ποδήλατα, όμως μετά τον Φεβρουάριο  θα αυξηθούν οι πωλήσεις. Είναι και σε καλό σημείο η δημιουργία ποδηλατοδρόμου στην πόλη. Η ύπαρξη του θα αυξήσει τον αριθμό των ποδηλατών στο δρόμο καθώς πλέον θα μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια. Αυτή τη στιγμή οι ποδηλάτες κινούνται σε περιφερειακούς δρόμους άρα η εικόνα που θα φέρει ο ποδηλατοδρόμος θα είναι εντυπωσιακή» λέει ο κ. Πολίτης.

10.000 ποδηλάτες τα τελευταία 3-4 χρόνια στην Πάτρα- Η νέα συνηθεία που έφερε η πανδημία

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην Πάτρα υπάρχουν 10.000 ποδηλάτες τα τελευταία 3-4 χρόνια ενώ 1.000 από αυτούς βγαίνουν καθημερινά στο δρόμο. Αρκετοί από αυτούς είναι φοιτητές που επιλέγουν να πάνε με το ποδήλατο τους ακόμα και στο Πανεπιστήμιο.

«Η έλλειψη ποδηλάτων προς πώληση, εξαιτίας της εκτόξευσης των πωλήσεων μέσα στο 2020, είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται και στην Ευρώπη. Στο πρώτο lockdown υπήρξε υπερβολική αύξηση των πωλήσεων από 50-100%. Ακόμα και τώρα υπάρχει έλλειψη σε ανταλλακτικά που πιστεύουμε βέβαια ότι πλέον θα ομαλοποιηθεί» λέει στο thebest.gr υπάλληλος γνωστού ποδηλατικού στο κέντρο της Πάτρας.

Για την μεγάλη ζήτηση σε ποδήλατα μιλά στο thebest.gr και υπάλληλος άλλου καταστήματος με ποδήλατα, πάλι στο κέντρο της πόλης. «Πέρα από την πώληση, μεγάλη ζήτηση υπήρξε και στις επισκευές παλιών ποδηλάτων. Πλέον η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από αυτό που έχουμε να προσφέρουμε. Τα ποδήλατα πόλης είναι στις πρώτες προτιμήσεις. Σημασία βέβαια έχει πόσοι θα μείνουν πάνω στα ποδήλατα μετά την πανδημία. Σίγουρα κάποιοι θα μείνουν και το ευχόμαστε» λέει.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις