Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πατρέων

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πατρέων

περιλαμβάνει έργα και υποδομές ύψους 300 εκ. ευρώ

Εγκρίθηκε, στην συνεδρίαση (μέσω τηλεδιάσκεψης – Τετάρτη 27 Ιανουαρίου) του Δημοτικού Συμβουλίου το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πατρέων για το 2021.

Στην εισήγησή τους οι Αντιδήμαρχοι, Αρχιτεκτονικού Έργου Χρήστος Κορδάς, Προγραμματισμού και Μελετών Έργων Νίκος Ασπράγκαθος και Πολεοδομικού Σχεδιασμού Μιχάλης Αναστασίου, μεταξύ άλλων, υπογράμμισαν:

«Στην χώρα μας ζούμε σ’ ένα περιβάλλον νέας βαθιάς οικονομικής ύφεσης, φόβου και ανασφάλειας, με πρωτοφανείς υγειονομικές συνθήκες, με νέα κατακόρυφη πτώση των λαϊκών εισοδημάτων…

Και στο Δήμο Πατρέων τα λαϊκά προβλήματα παρουσιάζουν επί δεκαετίες παραπέρα επιδείνωση με κύρια, την ανεργία, τη φτώχεια, τα χρέη, τα μεγάλα υγειονομικά κενά, τις ελλείψεις στην παροχή κοινωνικού χαρακτήρα υπηρεσιών, με την νεολαία να βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδα. Αυτά συμβαίνουν ενώ η κατακόρυφη ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνικής δίνουν την δυνατότητα ικανοποίησης του συνόλου των αναγκών μας.

Οι περιορισμοί που μπαίνουν στον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου από τις «επιλέξιμες» για το κεφάλαιο προτεραιότητες στη χρηματοδότηση, αντικειμενικά βάζουν όρια στις δυνατότητες της Δημοτικής Αρχής. Η στοιχειώδης ανακούφιση που μπορεί να προσφέρει η Δημοτική μας αρχή στις εργατικές – λαϊκές οικογένειες της πόλης μας που τσακίζονται καθημερινά όλο και περισσότερο, είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με όσα δικαιούται κάθε νοικοκυριό.

Παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες εντείνουμε τις προσπάθειες προκειμένου να αποκτά νέες σημαντικές υποδομές η Πάτρα και προπάντων οι λαϊκές της συνοικίες. Το 2020 όχι μόνο δεν υπήρξε στασιμότητα αλλά σημειώθηκαν εξαιρετικές επιτυχίες στην χρηματοδότηση πολύ σημαντικών έργων, πέραν του ότι κατασκευάζονται ήδη πολλές δεκάδες μεγάλα και μικρότερα έργα…

Ως Δημοτική Αρχή υπηρετώντας τα λαϊκά συμφέροντα με πολύ κόπο είμαστε στο σημείο όπου υλοποιούνται όλα τα έργα που για δεκαετίες διεκδικούσε η Πάτρα και παρά τις δυσκολίες «των καιρών» όλα είναι Σχεδιασμένα και Προγραμματισμένα.

Έχουμε στο παρελθόν επανειλημμένα αναδείξει το πρωτοφανούς μεγέθους έργο των εργαζομένων του Δήμου, και των Τεχνικών Υπηρεσιών. Αυτό έχει επιτευχθεί με σύνθετη, συστηματική και στοχευμένη εργασία, με επιμέλεια και  νοικοκυροσύνη με την επίγνωση ότι  υπηρετούμε τον Πατραϊκό Λαό και όχι διαφόρων ειδών οικονομικά συμφέροντα.

Το ύψος του Τεχνικού Προγράμματος 2021 του Δήμου μας είναι 88,1 εκ. ευρώ.

Ο προϋπολογισμός των Σχεδιαζόμενων έργων και δράσεων που θα εκτελεστούν τα επόμενα 3-4 χρόνια από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ συμπεριλαμβανομένων των έργων διαχείρισης απορριμμάτων που έχουμε αναλάβει στου Φλόκα και την Ξερόλακκα, υπερβαίνει το δυσθεώρητο ποσό των 300 εκατ. ευρώ. Οι αποδεκατισμένες από εργαζόμενους τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ , έχουν αναλάβει να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο άθλο και αξίζουν  κάθε έπαινο του Δημοτικού Συμβουλίου και όλου του Πατραϊκού Λαού. Η ευθύνη όσο βαριά και αν είναι, θα κατορθώσουμε με πείσμα και ενθουσιασμό να την σηκώσουμε, γνωρίζοντας ότι έχουμε μαζί τους συνδημότες μας  που χρειάζονται δουλειά, που χρειάζονται έργα και εκσυγχρονισμό των υποδομών μας.

Ο Σχεδιασμός για τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνει και προωθεί αγωνιστικά α)την υπογειοποίηση του τρένου μέχρι Ρίο, β) την μετατροπή του πρώην Λαδόπουλου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σε εμβληματικό Διοικητικό, εκθεσιακό, πολιτιστικό Κέντρο με εκτεταμένους ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους, γ) την ανάπλαση του Παραλιακού μετώπου από το νέο Λιμάνι μέχρι το Κολυμβητήριο, την ανακατασκευή της Μαρίνας, δ)την κατασκευή του Ανατολικού Πάρκου στο Ριγανόκαμπο, ε) την ολοκλήρωση των έργων ύδρευσης -  αποχέτευσης, στ) νέων παιδικών σταθμών, σχολικών και προσχολικής Εκπαίδευσης κτιρίων και εγκαταστάσεων, ζ) την αναβάθμιση  παλιότερων σχολικών μονάδων, η) ανακατασκευή, εκσυγχρονισμό των δημοτικών κτιρίων όπως της Βιβλιοθήκης, το σημερινό Δημαρχείο, τα κτίρια που στεγάζεται η ΔΕΥΑΠ θ) νέες υπηρεσίες δημόσιων συγκοινωνιών, ι) αγορές και κατασκευές νέων πλατειών, ελευθέρων χώρων. Τα έργα είναι της τάξεως των 400εκ. ευρώ και θα εκσυγχρονίσουν σημαντικά την πόλη.

Το Πρόγραμμα Έργων είναι πίσω από τις ανάγκες της Πάτρας και είναι  ελλειμματικό ιδιαίτερα όσον αφορά τις υποδομές οδοποιίας των περίπου 2.500 χιλιομέτρων. Δεν μπορεί να επιλύσει τα πολλαπλά  σύγχρονα αδιέξοδα της νεολαίας μας, των εργατών, των επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων αφού η οικονομία, η Πολιτική και κοινωνική εξουσία είναι στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου που αποστραγγίζει όλο και περισσότερα κέρδη προσφέροντας στους εργαζόμενους όλο και μικρότερο μέρος του αυξανόμενου πλούτου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις