Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άννα Μαστοράκου: Στα "τυφλά" η Πάτρα για τον μεταλλαγμένο κορωνοϊό την ώρα που τα κρούσματα διαγράφουν ανοδική πορεία

Άννα Μαστοράκου: Στα "τυφλά" η...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Θέτει το ερώτημα για το αν γίνεται αυτή η ειδική ανάλυση για τον εντοπισμό του

Την απουσία στοιχείων για το αν υπάρχει παρουσία του μεταλλαγμένου κορωνοϊού στην Πάτρα και την Αχαΐα θέτει η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας Άννα Μαστοράκου και αναρωτιέται αν γίνεται η ειδική διαδικασία για τον εντοπισμό του κι αν όχι, υπογραμμίζει την ανάγκη να δρομολογηθεί άμεσα. Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr:

"Μέσα από τις διάφορες ανακοινώσεις από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ βλέπουμε ότι έχει δώσει στοιχεία για μεταλλαγμένα στελέχη σε Αθήνα, Ηράκλειο και Βόρεια Ελλάδα και δεν φαίνεται πουθενά να υπάρχουν στοιχεία για την Πάτρα,για την Αχαΐα. Η Πάτρα είναι μια μεγάλη πόλη, επομένως είναι πολύ απίθανο να μην υπάρχει παρουσία του μεταλλαγμένου στελέχους. Δεν φαίνεται όμως να υπάρχουν δεδομένα αυτή τη στιγμή στο τραπέζι για την περιοχή μας γενικότερα. Βλέπουμε από την άλλη ότι έχουμε μια ανοδική πορεία στα κρούσματα, από τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ. Επομένως, πρέπει να έχουμε μια ακτινογραφία της περιοχής όσον αφορά τη μετάλλαξη".

Μιλά για κενό και εξηγεί πως "όλα τα διαγνωστικά εργαστήρια που κάνουν αυτές τις αναλύσεις με το μοριακό τεστ, τουλάχιστον όσον αφορά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο απ΄όσο είδα, έχουν προβεί σε δειγματοληπτική γονιδιωματική ανάλυση κάποιων δειγμάτων από το τέλος Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα και απ΄ αυτή φάνηκε η μετάλλαξη. Για την περιοχή μας δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοια διαδικασία σε εξέλιξη. Αυτό που θέτω είναι να απαντηθεί το ερώτημα αν και στην περιοχή μας έχουμε τέτοια διερεύνηση" λέει και τονίζει την ανάγκη για την περίπτωση που δεν γίνεται η σχετική διερεύνηση, αυτή να δρομολογηθεί άμεσα.

Επιπρόσθετα η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου εκφράζει την ανησυχία της "στην περίπτωση που ο μεταλλαγμένος ιός είναι παρών στην περιοχή σε συνδυασμό με το γεγονός ότι υπάρχει ένας ρυθμός στους εμβολιασμούς αλλά δεν είναι αυτός που θα έπρεπε, γιατί έχουμε και τις καθυστερήσεις στις παραλαβές των μεβολιών θα βρεθούμε δυστυχώς να τρέχουμε πίσω από τον ιό και όχι μπροστά. Κι αυτό δημιουργεί ένα θέμα και εάν γενικά η αύξηση των κρουσμάτων συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό και για την περιοχή μας και για όλη τη χώρα, τότε το άνοιγμα της οικονομίας δεν θα είναι εφικτό και μπορεί να μας οδηγ'σει πίσω ακόμα και σε ολικό lockdowν μπορεί να χρειαστεί ενδεχομένως να πάμε".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις