Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η πρωτοβουλία του Πατρινού πανεπιστημιακού Ιωάννη Χριστοδούλου

Η πρωτοβουλία του Πατρινού πανεπιστημιακ...

Σχολή Ήρεμης σκέψης

 

«Επειδή για πολλά χρόνια διδάσκω ενηλίκους σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, γνωρίζω την ανάγκη τους για γόνιμο προβληματισμό, για δημιουργικό διάλογο, για ηρεμία... Η Σχολή Ήρεμης Σκέψης, όπως οι αρχαίες φιλοσοφικές σχολές, φιλοδοξώ να γίνει θεραπευτήριο της ανάγκης των φοιτητών της Σχολής να αισθάνονται επαρκείς όταν σκέφτονται, δημιουργικοί όταν εργάζονται, ήρεμοι στην επαγγελματική και την προσωπική τους ζωή»

Αυτό προτείνει ο πατρινός καθηγητής Φιλοσοφίας Γιάννης Χριστοδούλου και συνεχίζει:

«Η ίδια η ηρεμία δεν διδάσκεται... Μαθαίνεται, όμως, με την ήρεμη διδασκαλία ήρεμης σκέψης. Η ήρεμη σκέψη είναι το αντίδοτο για την κόπωση, το άγχος, την ένταση της καθημερινότητας. Η ηρεμία περνά από την ήρεμη σκέψη.

Η ήρεμη σκέψη δεν είναι αφηρημένη. Σωματοποιείται ως ηρεμία και υγεία της καρδιάς. Και των δύο, άλλωστε, της σκέψης και της καρδιάς, με τον ίδιο τρόπο βελτιστοποιείται η λειτουργία: με την άσκηση. Και μετά ηρεμούν...  Την ηρεμία ...την αναζητάμε...

Η φοίτηση στη Σχολή Ήρεμης Σκέψης περιλαμβάνει:

α) ζωντανά διαδικτυακά μαθήματα μία φορά την εβδομάδα β) διαδικτυακές συνεδρίες συμβουλευτικής

Τα μαθήματα γίνονται Τρίτη ή Πέμπτη, από τις 21:00 μέχρι τις 22:30.

Αρχή Μαθημάτων: 23 ή 25/02/2021

Πληροφορίες – Εγγραφές Δρ Ιωάννης Χριστοδούλου [email protected] +357 99288677

 


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Ο δρ Ιωάννης Χριστοδούλου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1969 και αποφοίτησε από το Κλασσικό Λύκειο Πατρών, από όπου εισήχθη στο Αριστοέλειο Πανεπιστήμιο. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση, Ηγεσία και Διοίκηση» στο CIIM – Cyprus International Institute of Management. Δίδαξε Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (2002 – 2017). Στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (2000 – 2014) δίδαξε Ελληνικό Πολιτισμό. Δίδαξε, επίσης, στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΑΣ.ΠΑΙ.ΤΕ.) και στο European University of Cyprus. Υπήρξε Πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής Αξιολόγησης Βιοϊατρικής και Κλινικής Έρευνας, η οποία υπάγεται στην Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής (Υπουργείο Υγείας Κύπρου).

Το εκδεδομένο έργο του δρος Χριστοδούλου περιλαμβάνει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, βιβλία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταφράσεις αρχαίων Ελλήνων και Ευρωπαίων φιλοσόφων.

https://whoiswhogreece.wordpress.com/2013/05/15/ioannis-xristodoulou

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις