Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίγιο: Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος στον εορτασμό της Βοστίτσας

Αίγιο: Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Πανα...

Δείτε εικόνες και βίντεο

Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλου εορτάσθηκε σήμερα στο Αίγιο, η επέτειος της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας
Με αυστηρά τα μέτρα που επιβάλλει η επιδημία του κορονοϊού, η Πολιτεία με εκπρόσωπό έναν κορυφαίο Υπουργό, απέδωσε την απαιτούμενην τιμήν στο ιστορικό γεγονός της «Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας 26-30 Ιανουαρίου 1821, που από το 2017 με Προεδρικό Διάταγμα έχει καθιερωθεί ως τοπκή αλλά εθνικής σημασίας γιορτή και δημόσια αργία.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος έφτασε στο Μητροπολιτικό Ναό Αίγιου στις 10:30 όπου τον υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλος. Ακολούθησε η Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αιγιαλείας κ.κ.Ιερωνύμου, παρουσία των Βουλευτών Αχαΐας της Ν.Δ. Άγγελου Τσιγκρή, Ιάσονα Φωτήλα και Χριστίνας Αλεξοπούλου.
Μετά την ανάγνωση του μηνύματος της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τον χαιρετισμό του Δημάρχου Αιγιαλείας και τον πανηγυρικό της ημέρας, που εκφώνησε η φιλόλογος-ιστορικός και πρόεδρος της ΙΛΕΑ κα Βάνα Μπεντεβή, έγινε κατάθεση στεφάνου στο Ηρώον του Δημοτικού Κήπου Υψηλών Αλωνίων, καθώς και ξενάγηση για περιορισμένο αριθμό ατόμων στο Δημοτικό Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου.

Το μήνυμά της έστειλε η πρόεδρος της Δημοκρατίας από το Αίγιο, για τον εορτασμό διακοσίων ετών από την Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας.
«Η σύναξη της Βοστίτσας απέδειξε ότι, όταν το χρέος προς την πατρίδα το επιτάσσει, οι Έλληνες έχουν το ψυχικό σθένος και την πολιτική ευφυΐα να παραμερίσουν αντιθέσεις και αντιγνωμίες και να συμπαραταχθούν για τον υψηλό, κοινό σκοπό. Διακόσια χρόνια αργότερα, το μήνυμα της επετείου είναι ότι με ενότητα, ομοψυχία και αποφασιστικότητα μπορούμε να μεγαλουργήσουμε». Αυτά τονίζει, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον χαιρετισμό της με την ευκαιρία του εορτασμού της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας που πραγματοποιήθηκε στο Αίγιο στις 26 Ιανουαρίου του 1821.

πηγή kalavrytanews.com

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις