Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένα σημαντικό συνέδριο για την οικογενειακή ιστορία

Ένα σημαντικό συνέδριο για την οικογενει...

Πρωτοβουλία του πατρινού Γρηγόρη Κόντου

Το προσεχές σαββατοκύριακο, διοργανώνεται σε συνεργασία με το Hellenic Genealogy Geek, ένα διεθνές συνέδριο ελληνικής οικογενειακής ιστορίας (family history) με συμμετοχές απ' όλο τον κόσμο.
Συνολικά θα έχει 16 ομιλητές, συμπεριλαμβανομένων των Roderick Beaton, Alexander Kitroeff και Gonda van Steen. Καλύπτει μια μεγάλη γκάμα θεματικών: Επανάσταση 1821, καθημερινή ζωή το 19ο αιώνα, μετανάστευση, υιοθεσίες στην Αμερική, DNA, γενεαλογική έρευνα στη μεθόριο και στη Μικρά Ασία, καινοτόμα γενεαλογικά projects.
Στόχος του συνεδρίου είναι να ενθαρρύνει ομογενείς στο εξωτερικό να επανασυνδεθούν με την ελληνική τους ταυτότητα και κληρονομιά, και να ευαισθητοποιήσει το ελλαδικό κοινό ως προς τη διατήρηση της οικογενειακής κληρονομιάς. Έχουμε φροντίσει ώστε όλες οι ενότητες του συνεδρίου να παρουσιαστούν με έναν τρόπο κατανοητό για το ευρύ κοινό.
Το συνέδριο θα είναι δωρεάν και στα αγγλικά. Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα: https://greekancestry.net/conference/ Το συνέδριο έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων μέσων ενημέρωσης της ομογένειας (National Herald, Greek Reporter και Neos Kosmos).
Θα γίνει διαδικτυακά και θα είναι live στο κανάλι του Greek Ancestry στο YouTube. Είναι ελεύθερο, δωρεάν, χωρίς εγγραφή.
Μολονότι υπάρχουν πολλοί "ειδικοί" ιστορικοί, το ύφος θα είναι προσιτό και άμεσο ώστε να μπορεί να το παρακολουθήσει οποιοσδήποτε
Οι ώρες είναι σε Eastern Standard Zone, δηλαδή Νέας Υόρκης. Όμως, όλα τα sessions θα είναι διαθέσιμα στο YouTube για να μπορούν να παρακολουθηθούν αργότερα.

Το Σάββατο 7.15 το βράδυ, και την Κυριακή 9.

https://greekancestry.net/conference

Ο Γρηγόρης Κόντος

Ο Γρηγόρης Κόντος, 25 ετών, οργανωτής του συνεδρίου ξεκίνησα από 14 χρονών, όταν πρωτάκουσεγια τη μετανάστευση και το Ellis Island από τον καθηγητή ιστορίας στο σχολείο (Καστρίτσι), Γιάννη Χατζής.
Aκολούθησε το 2014 η εκπομπή Finding your Roots στην οποία συνομίλησε με τον George Stefanopoulos.
Εισήχθη στο πανεπιστήμιο, Ιστορικό Αρχαιολογικό Αθήνας, μετά μεταπτυχιακό στην Ολλανδία (Leiden) και τώρα κάνει το διδακτορικό.
Από το 2017 ήταν project manager στην Ελλάδα για την εταιρεία MyHeritage
Οργανώσαν διάφορα αρχεία, συμπεριλαμβανομένης της ψηφιοποίησης του Αρχείου της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης
Από πέρυσι έχει δημιουργήσει τη δική του εταιρεία, Greek Ancestry, με έδρα στην Πάτρα
Ο στόχος είναι διπλός: Αφενός να βοηθαει κόσμο με τα γενεαλογικά του, και να ψηφιοποιώ και μεταγράφω αρχεία γενεαλογικού ενδιαφέροντος (π.χ. εκλογικοί κατάλογοι, επαγγελματικοί κατάλογοι) και αφετέρου να δημιουργήσω μια κουλτούρα γύρω από την ελληνική οικογενειακή ιστορία και έρευνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις