Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Έφυγε από τη ζωή ο δικηγόρος και ποιητής Νίκος Φραγκογιαννόπουλος

Ηλεία: Έφυγε από τη ζωή ο δικηγόρος και ...

«Έφυγε» πλήρης ημερών

Στο πένθος βυθίστηκε η  κοινωνία της Αμαλιάδας και ο Δικηγορικός κόσμος από το θάνατο του διαπρεπή Δικηγόρου και επίτιμου προέδρου του Δικηγορικού του Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκου Φραγκογιαννόπουλου ο οποίος «έφυγε» πλήρης ημερών.

Οπως αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Λεωνίδας Μαργαρίτης: 

Ο Νίκος Φραγκογιαννόπουλος αγάπησε και υπηρέτησε με πάθος το λειτούργημα του Δικηγόρου   για πάνω  από πενήντα( 50) χρόνια, και  είχε διακριθεί για την νομική του κατάρτιση και τη ρητορική του ικανότητα .

Είχα την τύχη, τα τελευταία χρόνια της μάχιμης δικηγορίας του, να συνεργαστώ μαζί του τόσο ως ομόδικοι όσο  και ως αντίδικοι στις  αίθουσες των Δικαστηρίων των Πατρών, που αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Τον θυμάμαι, όσο το επέτρεπε η υγεία του, να επισκέπτεται τα δικαστήρια και να ενδιαφέρεται για ζητήματα της δικηγορίας.

Με το ίδιο πάθος υπηρέτησε και τα κοινά από την θέση του Νομαρχιακού Συμβούλου και του Γραμματέα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηλείας, ενώ υπήρξε επί σειρά ετών μέλος της ΝΟΔΕ Ηλείας, εκ των κορυφαίων στελεχών της, καθώς επίσης και μέλος Επιστημονικών Επιτροπών της Νέας Δημοκρατίας, ενώ είχε διατελέσει και μέλος του Δ.Σ. του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων, μετριοπαθής, σεμνός, ξεχώριζε για το ήθος του και προσπαθούσε  πάντα να συνεισφέρει στο κοινό καλό. Λάτρευε τις τέχνες και ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την ποίηση.

Όταν ήμουν υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού με τον τίτλο «ΑΧΑΪΚΑ» που εξέδιδε στην πόλη μας η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας μου είχε στείλει μια ποιητική του σύνθεση σε πέντε ενότητες με τον τίτλο:  ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ. Αυτή η ποιητική σύνθεση δημοσιεύθηκε  στο    17ο  και τελευταίο  τεύχος του περιοδικού(σελ.133-135)

Επίσης δεν ξεχνώ πως συνυπήρξαμε τιμητικά στο προεδρείο του Πανελληνίου Λογοτεχνικού Συνεδρίου Ελλάδος –Κύπρου που είχε οργανώσει  ο αγαπητός  συνάδελφος ποιητής και Δ/ντής της Λογοτεχνικής Επιθεώρησης «Ο ΝΟΥΜΑΣ» Πύργου  Γιάννης Νικολόπουλος  στην Αρχαία Ολυμπία από 2-4 Αυγούστου 1996(από το συνέδριο αυτό και οι φωτογραφίες)

Ο  φίλος και συνάδελφος στη Δικηγορία και την ποίηση  Νίκος Φραγκογιαννόπουλος έφυγε πλήρης ημερών, αφήνοντας το αποτύπωμά του στον τόπο και όλοι θα τον θυμόμαστε με ιδιαίτερο σεβασμό. Φίλε Νίκο καλό σου ταξίδι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις