Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΚΙΝ.ΑΛ. Αχαϊας για ΑΣΕΠ: Η ΝΔ καταστρατηγει ξανά την ιστορική μεταρρυθμιση του ΠΑΣΟΚ

ΚΙΝ.ΑΛ. Αχαϊας για ΑΣΕΠ: Η ΝΔ καταστρατη...

Ανακοίνωση της νομαρχιακής επιτροπής

 Στην ανακοίνωση της Νομαρχικής Επιτροπής Αχαϊας του Κινήματος Αλλαγής αναφέρεται:    

Το όραμα για μια ακομμάτιστη δημόσια διοίκηση ενέπνευσε την ίδρυση του ΑΣΕΠ, με το νόμο 2190/1994/ “νόμο Πεπονή”. Πρώτο το ΠΑΣΟΚ δεν δίστασε να συγκρουστεί ακόμη και με τον εαυτό του για να βάλει τα θεμέλια για μια δημόσια διοίκηση ακηδεμόνευτη και ελεύθερη από το μακρύ χέρι του κομματισμού, τη συναλλαγή και το ρουσφέτι. Δεν είναι τυχαίο ότι η ΝΔ πολέμησε με λύσσα τη μεταρρύθμιση αυτή, καταψήφισε το νόμο και αργότερα ως κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε για να τον υπονομεύσει και να τον ακυρώσει, πιστή στο πελατειακό κράτος.

Είναι γνωστό σε όλους ότι η κυβέρνηση Καραμανλή προχώρησε σε όργιο κομματικών διορισμών κι αλόγιστη σπατάλη που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημοσιονομική κρίση. Το ΑΣΕΠ, όμως, έμεινε όρθιο παρά τις επιθέσεις, διότι κατέκτησε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Και θέλει περίσσιο θράσος για να παρουσιαστεί σήμερα η ΝΔ ως «αναμορφωτής» αυτής της μεταρρύθμισης. Διότι έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στις προσλήψεις μετακλητών και την τοποθέτησή τους σε θέσεις προϊσταμένων και διαρκώς παρακάμπτει το ΑΣΕΠ με κατά παρέκκλιση διορισμούς, ενώ τώρα προχωρεί σε μια σειρά ρυθμίσεις που δεν αποτελούν μεταρρύθμιση και δεν στηρίζουν το ΑΣΕΠ και τη διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Αντιθέτως, ανοίγουν παράθυρα για νέες παρεκκλίσεις και παρεμβάσεις, με προφανή στόχο την εξυπηρέτηση ημετέρων.

Το Κίνημα Αλλαγής δεν συναινεί στην καταστρατήγηση και αποδυνάμωση αυτής της ιστορικής μεταρρύθμισης. Μεταρρύθμιση δεν είναι η παραβίαση κάθε κανόνα καλής νομοθέτησης που ευτελίζει το Κοινοβούλιο ή ο αυταρχισμός, η αλαζονεία και η αναγωγή της «καρέκλας» σε ύψιστη αξία. Ούτε η ανυπαρξία στρατηγικού σχεδιασμού για κρίσιμους τομείς της δημόσιας ζωής. Ούτε το «Μαξίμου ΑΕ», το πρωθυπουργο-κεντρικό κράτος που αποδεικνύεται καθημερινά ολοένα και πιο ανίκανο να εξυπηρετήσει τους πολίτες και να εκσυγχρονίσει τη Δημόσια Διοίκηση. Ούτε το δήθεν «επιτελικό κράτος» των υπουργικών ασυνεχειών, των συνεχών «ράβε – ξήλωνε». Δεν είναι ο πόλεμος στην πολυφωνία της ενημέρωσης και η άκρως επιλεκτική, κρατική οικονομική ενίσχυση των Μέσων. Οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις είναι στο DNA της δημοκρατικής παράταξης. Επιμένουμε έτσι στην ενίσχυση του ΑΣΕΠ και στην πλήρη αποκομματικοποίηση του κράτους. Στην αναβάθμιση των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, με δραστικό περιορισμό του αριθμού των μετακλητών στα Υπουργικά Γραφεία. Αξιολόγηση, διαφάνεια, αξιοκρατία παντού και για όλους. 

Φύλαξη Πανεπιστημίων: Δεν αποτελεί έξυπνη νομοθέτηση  ούτε μεταρρύθμιση η αστυνομοκρατία των ΑΕΙ 

Επιμένουμε ότι η αποτελεσματική φύλαξη των ΑΕΙ είναι αναγκαία. Έχουμε πει «ναι» σε ειδικό σώμα φύλαξης, αλλά με την καθοδήγηση και την ευθύνη των ίδιων των πανεπιστημίων. Από εκεί μέχρι την αστυνομοκρατία υπάρχει απόσταση. Η επιλογή φύλαξης από Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας που θα παίρνει εντολές από την ΕΛΑΣ αποπνέει αυταρχισμό και δημιουργεί παρά λύνει προβλήματα. Δυστυχώς, το υπουργείο Παιδείας ξεκινά ανάποδα και δεν θέλει να αναμετρηθεί με τους αναχρονισμούς που κληροδότησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μιλά για σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ αντί να καταθέσει μια συνολική πολιτική για την εκπαίδευση στο Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο και κινείται με fast track πολιτικές που είναι καταδικασμένες σε αποτυχία. Και η υιοθέτηση αναχρονιστικών μέτρων καταστολής ως απάντηση στην κατά καιρούς έξαρση βίας και ανομίας στους χώρους των ΑΕΙ αποτελεί οπισθοδρόμηση που παραπέμπει σε μνήμες σκοτεινών εποχών.
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις