Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει η Εκκλησία για τα Θεοφάνεια

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει...

Σκληραίνει η κόντρα με την κυβέρνηση

Η σκληρή κόντρα Εκκλησίας - κυβέρνησης δεν φαίνεται να περιορίζεται στην ανταλλαγή ανακοινώσεων, αλλά αναμένεται να έχει και συνέχεια καθώς -με εγκύκλιο προς όλες τις Μητροπόλεις- η Εκκλησία προαναγγέλλει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει ημερομηνία 4 Ιανουαρίου 2021 και σε αυτή μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι:

-Η παρουσία πιστών εντός των εκκλησιών και την εορτή των Θεοφανείων θα είναι με αναλογία ένας ανά 15 τμ, με ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων και μέγιστο αριθμό πιστών εντός των ναών (έως 375 τμ) τους 25.

-Σε μητροπολιτικούς ναούς οι πιστοί θα φτάνουν τους 50 εντός των εκκλησιών

-Η προσφυγή της Εκκλησίας στο ΣτΕ για τα Θεοφάνεια

Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται ότι η Εκκλησία «προσφεύγει άμεσα εις το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της νέας ΚΥΑ υπ' αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.2 (ΦΕΚ Β' 1/2-1-2021)». Μέχρι αυτή την ώρα, η εκκλησία δεν έχει επισήμως ανακοινώσει την προσφυγή στο ΣτΕ για τα Θεοφάνεια. Ωστόσο, γνωστοποίησε την πρόθεσή της μέσω της εγκυκλίου σε όλες τις Μητροπόλεις. Η στάση αυτή συνιστά κλιμάκωση της σκληρής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.

Προηγήθηκε η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η αντίθεση της εκκλησίας στα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού. Η Ιερά Σύνοδος συνεδρίασε εκτάκτως και να αποφάσισε ότι θα κρατήσει ανοικτούς τους ναούς ανήμερα των Θεοφανείων. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις