Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μέρκελ: Θα εμβολιαστώ για τον κορωνοϊό όταν θα είναι η σειρά μου

Μέρκελ: Θα εμβολιαστώ για τον κορωνοϊό ό...

Το τελευταίο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της Αγκελα Μέρκελ με την ιδιότητα της Καγκελάριου της Γερμανίας

«Θα εμβολιαστώ όταν έρθει η σειρά μου», δήλωσε μεταξύ άλλων η Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας πως η Γερμανία δεν έχει ξεπεράσει ακόμη την «ιστορική κρίση» της πανδημίας.

Στο τηλεοπτικό διάγγελμά της προς τους πολίτες ενόψει νέου έτους, η Άνγκελα Μέρκελ, χωρίς να κρύψει τα συναισθήματά της παραδέχθηκε ότι το 2020 ήταν μακράν το δυσκολότερο από τα 15 χρόνια που ασκεί την εξουσία, εξαιτίας της «ιστορικής κρίσης» που προκάλεσε η πανδημία του νέου κορωνοϊού, προειδοποίησε πως η χώρα έχει ακόμα μπροστά της «μεγάλες δυσκολίες».

Ωστόσο συμπλήρωσε πως η έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού των πολιτών κάνει το 2021 χρονιά «ελπίδας», σημειώνοντας πως η ίδια θα εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό όταν θα είναι «η σειρά της».

«Επιτρέψτε μου να σας πω κάτι προσωπικό: σε εννιά μήνες, θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές· και δεν θα είμαι υποψήφια. Απόψε λοιπόν είναι κατά πάσα πιθανότητα η τελευταία φορά που σας απευθύνω διάγγελμα για τη νέα χρονιά», είπε η 66χρονη πολιτικός.  

 «Μόνο να φανταστώ μπορώ πόση πικρία πρέπει να αισθάνονται εκείνοι που πενθούν αγαπημένους τους οι οποίοι χάθηκαν εξαιτίας του νέου κορονοϊού, ή εκείνοι που δίνουν μάχη για να ξεπεράσουν την ασθένεια και τις επιπλοκές της, όταν κάποιοι (...) αμφισβητούν πως υπάρχει ο ιός», συνέχισε. «Οι θεωρίες συνωμοσίας δεν είναι μόνο λαθεμένες και επικίνδυνες, είναι επίσης κυνικές και απάνθρωπες απέναντί τους», πρόσθεσε.

 Η Γερμανίδα Καγκελάριος ευχαρίστησε επίσης τη μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών διότι τηρεί τις συστάσεις, ειδικά να περιορίσει τις κοινωνικές επαφές. «Θα εμβολιαστώ κι εγώ, όταν έρθει η σειρά μου», διευκρίνισε ακόμη.

Η Άγγελα Μέρκελ απευθύνθηκε στους Γερμανούς την ημέρα που ανακοινώθηκε ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της COVID-19, αφού ξεπέρασαν, για πρώτη φορά, τους χίλιους σε 24 ώρες. Αυτό πάντως οφειλόταν εν μέρει στο ότι οι αρχές των κρατιδίων καθυστέρησαν, λόγω εορτών, να στείλουν δεδομένα στο Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις