Σχόλιο του Γ. Κοντογιάννη με αφορμή την απάντηση του Υπ. Εργασίας σε Ερώτηση του Βουλευτή
"Αρνητική είναι η Κυβέρνηση σε ενδεχόμενη εκμετάλλευση όλων των κονδυλίων του ΟΑΕΔ, που δεν αξιοποιήθηκαν από προγράμματα που δεν παρουσίασαν την αναμενόμενη απορροφητικότητα, για την προώθηση της απασχόλησης πρώην συμβασιούχων έργου, συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και ατόμων που είχαν λάβει μέρος σε προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και οι οποίοι μπορούν να στελεχώσουν άμεσα υπηρεσίες κρατικές ή ΝΠΙΔ ή ΝΠΔΔ ή ΔΕΚΟ." σύμφωνα με το Βουλευτή Ηλείας κ. Γιώργο Κοντογιάννη, ο οποίος κατέθεσε σχετική πρόταση στη Βουλή.
Συγκριμένα σύμφωνα με την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας οι επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί το πρόγραμμα «Επιχορήγηση 200.00 θέσεων πλήρους απασχόλησης με επιδότηση εργοδοτικών εισφορών για τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα» είναι 109.000, ο αριθμός των επιχορηγούμενων 134.636 και ο αριθμός των δεσμευομένων 284.400, μεγέθη που απέχουν από το στόχο της επιχορήγησης 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης και της διατήρησης 400.000 θέσεων που προβλέπει το πρόγραμμα.
"Παρ’ όλα αυτή η Κυβέρνηση παραμένει ανάλγητη και δεν προτίθεται να χρησιμοποιήσει τα υπόλοιπα κονδύλια για την προώθηση της απασχόλησης πρώην συμβασιούχων έργου, συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και ατόμων που είχαν λάβει μέρος σε προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας" σχολιάζει ο Βουλευτής, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής Υπουργός: «Βάσει του Ν. 3812/2009 δεν είναι εφικτές τοποθετήσεις σε φορείς Δημοσίου, δεδομένου ότι εξαιρούνται πλέον οι φορείς του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα από τα προγράμματα του Οργανισμού».
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










