Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαρ. Γώγος στο thebest.gr: Η κανονικότητα δεν θα επιστρέψει πριν το Καλοκαίρι

Χαρ. Γώγος στο thebest.gr: Η κανονικότητ...

ΔΕΙΤΕ τι είπε ο Καθηγητής

 

Την εκτίμηση ότι η επάνοδος στην κανονικότητα όπως την ξέραμε δεν προβλέπεται να επανέλθει στην Ελλάδα πριν τις αρχές του προσεχούς Καλοκαιριού, εξέφρασε μιλώντας στη διαδικτυακή ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το thebest.gr με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής η οριστική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού έχει να κάνει με τρεις παράγοντες: Κατά πρώτον με τη μη φαρμακευτική διαχείριση τη συμμόρφωση δηλαδή με τις οδηγίες της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Κατά δεύτερον σχετίζεται με την θεραπεία, επισημαίνοντας ότι αν υπήρχε μια πολύ ικανοποιητική θεραπεία οι ασθενείς θα έπαιρναν το χάπι τους και δεν θα υπήρχε μεγάλος λόγος ανησυχίας. Ο πιο αποτελεσματικός παράγοντας, για τη διαχείριση της πανδημίας είναι όμως, είπε ο κ. Γώγος,  η πρόληψη μέσω της χρήσης εμβολίων.

«Αυτή την στιγμή τα επιδημιολογικά στοιχεία που έχουμε είναι πολύ θετικά, εκτός των συνανθρώπων μας που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, βελτιώνεται βέβαια και εκεί η κατάσταση. Αυτό δίνει μια αισιοδοξία για μια ελεγχόμενη, σταδιακή και προσεκτική επάνοδο σε μια κανονικότητα η οποία είναι επιτηρούμενη. Κανονικότητα με μάσκες, με αποστάσεις, με μέτρα ατομικής προστασίας, προσοχή στους χώρους συγχρωτισμού, με παραμονή σε δύσκολες κόκκινες ζώνες όταν στραβώνει εκεί, με συνεχή τεστ και εν τέλει με στραμμένη την προσοχή μας σε αεροδρόμια και χερσαία σύνορα.

Στις θεραπείες δεν έχουμε σπουδαία πράγματα πέραν ενός αντιικού φαρμάκου και την κορτιζόνη. Μια ελπίδα που έρχεται είναι τα μονοκλονικά αντισώματα.

Η πλήρης επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς περιορισμούς σχετίζεται με τα εμβόλια και θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες. Γνωρίζουμε ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή, είμαστε σχεδόν σίγουροι. Είναι αποτελεσματικά με 95%, δεν τα περιμέναμε καν εμείς οι επιστήμονες. Επίσης μπορεί να τα κάνει όλος ο πληθυσμός πάνω από 16 ετών. Για να έχουμε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα θα πρέπει να καλυφθεί εμβολιαστικά το 70% του πληθυσμού παγκοσμίως.

Στην Ελλάδα με τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού περί τα τέλη της Άνοιξης, θα μπορέσουμε να ζήσουμε το Καλοκαίρι και να ελαφρύνουμε τις επιπτώσεις προς την κοινωνία και την οικονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις