Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημοτικοί σύμβουλοι σπιράλ: "Ο Δήμαρχος επέβαλε με την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του την αποχή μας"

Δημοτικοί σύμβουλοι σπιράλ: "Ο Δήμα...

"Ρόλο κομπάρσου και “φιμωμένων” συμβούλων δεν σκοπεύουμε να παίξουμε"

Οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι του «σπιράλ» (Πέτρος Ψωμάς, Θάνος Δούρος, Χαράλαμπος Στανίτσας) δεν έχουν λείψει από καμία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από την αρχή της θητείας τους τον Σεπτέμβριο του 2019. Όπως εύκολα προκύπτει μάλιστα από τα πρακτικά του συμβουλίου δεν έχουν λείψει ούτε ένα λεπτό, ακόμα και από τις πλέον πολύωρες ή τυπικού χαρακτήρα συνεδριάσεις του οργάνου. Η στάση αυτή επιβάλλεται από τη δημοκρατία, αποτελεί ηθική υποχρέωση απέναντι στο εκλογικό σώμα των πατρινών, εκπορεύεται από τη συνείδησή τους και αποτελεί στοιχειώδη θεσμική υποχρέωση.

Σήμερα απουσιάσαμε συνειδητά. Την αποχή μας την επέβαλε ο Δήμαρχος Πατρέων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και σύσσωμη η δημοτική αρχή, οι οποίοι διαχειρίζονται την τύχη της πόλης μας, όχι μόνο με αλαζονεία, αλλά και με ολοκληρωτικές μεθόδους, που δεν συνάδουν με τη δημοκρατία.

Αυτοί που επί τετραετίες μάχονταν για την απλή αναλογική, εφαρμόζουν από μόνοι τους μια υπερ-ενισχυμένη αναλογική. Έχει χαθεί η λογική, κινδυνεύουν οι θεσμοί. Αρκεί μια δήλωση του Δημάρχου πως στο εξής θα σέβεται και θα υλοποιεί τις αποφάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου και εμείς θα επιστρέψουμε στις θέσεις μας και στις συνεδριάσεις. Ρόλο κομπάρσου στην φαρσοκωμωδία του, ρόλο «φιμωμένων» συμβούλων σε ένα όργανο-παρωδία δεν σκοπεύουμε να παίξουμε. Δεν μας επέλεξαν γι’ αυτό οι ψηφοφόροι μας…

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις