Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αναγνωστοπούλου, Μάρκου: Απόρριψη προτεινόμενης τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ΑμεΑ από τη ΝΔ

Αναγνωστοπούλου, Μάρκου: Απόρριψη προτει...

Ανακοίνωση των βουλευτών Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ανακοίνωση των βουλευτών   Αχαΐας   του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα Μάρκου και Σίας Αναγνωστοπούλου επισημαίνεται:

Όλοι μπορούμε να κατανοήσουμε το εξής αυτονόητο: η επέλευση του ασφαλιστικού κινδύνου της αναπηρίας, αυτομάτως συνεπάγεται, την απώλεια του εισοδήματος, λόγω αδυναμίας, προσωρινής ή οριστικής, του ατόμου να εργαστεί. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το κράτος οφείλει να μεριμνά διπλά, ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπρεπής διαβίωσή του ατόμου και η συμμετοχή και ένταξή του στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, κατά ισότιμο με τους άλλους πολίτες τρόπο. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε όλη τη διάρκεια της θητείας της απέδειξε ότι είχε οξυμμένα αντανακλαστικά και στο ζήτημα αυτό, φροντίζοντας μεταξύ άλλων, ώστε το επίδομα αναπηρίας του μηνός Δεκεμβρίου να καταβάλλεται πριν από τα Χριστούγεννα, με σκοπό να μπορούν οι άνθρωποι να ανταπεξέρχονται με αξιοπρέπεια στα αυξημένα έξοδα των ημερών, τονώνοντας παράλληλα και την οικονομία.

 Η καλή αυτή πρακτική, όπως και τόσες άλλες δυστυχώς σταμάτησε αποτόμως από τη νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που δε μπορεί πλέον να κρύψει το πραγματικό της πρόσωπο. Αυτή τη φορά, απέρριψε τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που πρότεινε την καταβολή διπλού επιδόματος αναπηρίας για τον μήνα Δεκέμβριο και την καταβολή του έως την 21η Δεκεμβρίου, δηλαδή πριν από τα Χριστούγεννα.  Έτσι, τα ΑμεΑ βιώνουν το σκληρό πρόσωπο της δεξιάς, που από τη μια ευαγγελίζεται πρόοδο και κοινωνική ειρήνη, από την άλλη, αποτυγχάνει και στα πλέον βασικά, όπως είναι η στήριξη των ΑμεΑ, μέσω της έγκαιρης καταβολής του επιδόματος του μηνός Δεκεμβρίου, ώστε να μην καθίστανται οι άνθρωποι αυτοί ευάλωτοι σε διακρίσεις, εξαιτίας της αναπηρίας τους.

Ως Βουλευτές Αχαΐας καταδικάζουμε, μαζί με πλήθος άλλων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τη συγκεκριμένη επιλογή, που οδηγεί τελικά σε περιθωριοποίηση των ανθρώπων και σε περαιτέρω στερήσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις