Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με προσφυγές και κινητοποιήσεις απαντούν οι μηχανικοί στην τροπολογία Κεραμέως

Με προσφυγές και κινητοποιήσεις απαντούν...

Η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που εξισώνει τα πτυχία των τεχνικών ιδιωτικών κολεγίων με αυτά των ελληνικών Πανεπιστημίων

Οργισμένων αντιδράσεων συνέχεια για την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που εξισώνει τα πτυχία των τεχνικών ιδιωτικών κολεγίων με αυτά των ελληνικών Πανεπιστημίων. Η σχετική ρύθμιση πέρασε με τις ψήφους της Ν.Δ. εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από την αντιπολίτευση και τον τεχνικό κόσμο, όμως το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, επανέρχεται στο ζήτημα και προαναγγέλλει προσφυγές, αλλά και κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, «η σχεδόν ομόφωνη απόφαση του σώματος της Αντιπροσωπείας (με μόλις 2 "παρών" και χωρίς καμία ψήφο κατά, σε σώμα 220 μελών) αποτυπώνει την αγανάκτηση του τεχνικού κόσμου και τη βούληση των μηχανικών για αντίδραση απέναντι στη διάταξη που ψηφίσθηκε ως αιφνιδιαστική τροπολογία, με την οποία προβλέπεται αυτοματοποιημένη, τυπική διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων Κολεγίων και κάποιων ξένων Πανεπιστημίων με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς».

Χθες, με σκληρή γλώσσα, σε ψήφισμά της, η αντιπροσωπεία του ΤΕΕ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει την «κατάπτυστη», όπως τη χαρακτήρισε, νομοθετική ρύθμιση.

Επιπλέον, προαναγγέλλει προσφυγές για την ακύρωσή της και κινητοποιήσεις, με διάφορες μορφές, σε συντονισμό με άλλα Επιμελητήρια, τους επιστημονικούς συλλόγους των μηχανικών, τα Πολυτεχνεία και τις Πολυτεχνικές Σχολές. Σύμφωνα με το ΤΕΕ, «η απόφαση μπορεί να χαρακτηριστεί και ιστορική, καθώς είναι εξαιρετικά σπάνιο να λαμβάνεται ομόφωνη απόφαση από τη "βουλή των μηχανικών" για οποιοδήποτε θέμα».

Το ψήφισμα

Η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ υπερασπίζεται αταλάντευτα τη δημόσια, δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση και το ενιαίο, αδιάσπαστο πενταετές δίπλωμα μηχανικού. Ως εκ τούτου καταγγέλλει απερίφραστα τη μεθόδευση της υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης συνολικά να νομοθετήσει κατά κυριολεξία νύχτα με τροπολογία της τελευταίας στιγμής την υποχρέωση των επαγγελματικών φορέων να εγγράφουν εντός ενός μηνός από την υποβολή της αίτησης τους αποφοίτους κολεγίων που έχουν αναγνωρισμένα επαγγελματικά προσόντα.
Η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ:

Α) Καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει την κατάπτυστη νομοθετική ρύθμιση.

Β) Δηλώνει ότι θα προβεί σε κάθε ενέργεια προκειμένου να μην προχωρήσει η εγγραφή αυτών των αποφοίτων μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Γ) Η Αντιπροσωπεία αποφασίζει και εξουσιοδοτεί τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ:

- Να προσφύγει ενώπιον των αρμόδιων διοικητικών και δικαστικών αρχών, ώστε να ακυρωθεί η προωθούμενη ρύθμιση.

- Από κοινού με τα Μέλη της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ να αναλάβει κοινές πρωτοβουλίες μαζί και με τα άλλα Επιμελητήρια και τους επιστημονικούς συλλόγους των μηχανικών και να συντονίσει τη δράση του ΤΕΕ με τα Πολυτεχνεία και τις Πολυτεχνικές Σχολές, να προχωρήσει σε νέου τύπου πολύμορφες δράσεις κινητοποιήσεων υπό τον συντονισμό αυτόν

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις