Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Τι έδειξαν τα τεστ της Περιφέρειας σε δομές για την επιδημιολογική κατάσταση στην Αχαΐα

Κορωνοϊός: Τι έδειξαν τα τεστ της Περιφέ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Χαμηλός είναι ο επιπολασμός του κορωνοϊού στην Αχαΐα σύμφωνα με τα τεστ σε δομές, ανέφερε ο Καθηγητής Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Απόστολος Βανταράκης,

Χαμηλός είναι ο επιπολασμός του κορωνοϊού στην Αχαΐα σύμφωνα με το όσα ανέφερε  ο Καθηγητής Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Απόστολος Βανταράκης, στο πλαίσιο παρουσίασης της επιδημιολογικής συμπεριφοράς από τη διενέργεια των τεστ covid 19 που έχει πραγματοποιήσει η Περιφέρεια σε δομές (Σώματα Ασφαλείας, ιδρύματα, δήμους κλπ). Όπως ανέφερε, το Εργαστήριο ανέλυσε  περιπού 1.000 δείγματα από δομές και όπως είπε "επαληθεύτηκαν αυτά που μέχρι τώρα ξέραμε. Η περιοχή μας είναι μια περιοχή με χαμηλό αριθμό επιπολασμού". Τα θετικά δείγματα, πρόσθεσε, ήταν γύρω στο 3 με 3,5 %. Το 51%  του συνόλου των δειγμάτων που ελήφθησαν ήταν γυναίκες, ενώ το 48,7% άνδρες, το 98% ελληνικής εθνικότητας και το 74% έχει μόνιμη κατοικία στην Αχαΐα.

Στους ασυμπτωματικούς φορείς στάθηκε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας στάθηκε στην αποτελεσματική αντιμετώπιση εμποδίων σε όλη αυτή τη διαδικασία.Κοινή παραδοχή και των τριών  ήταν η αναγκαιότητα για εμπλοκή της επιστημονικής κοινότητας της περιοχής, ώστε να υπάρχουν απτα αποτελέσματα και επικαιροποιημένα. Από την πλευρά της η κ. Μαστοράκου εκτίμησε  ωςιδιαίτερα θετική τη διενέργεια τεστ covid-19 σε κλειστές δομές.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ειδικότερα ο καθηγητης Απόστολος Βανταράκης χρέωσε σημαντική ολιγωρία στην ανταπόκριση για λήψη δειγμάτων από τα λύμματα της Πάτρας και ανάλυσή τους, ώστε να υπάρξει ένας ακόμη δείκτης για την ενδεχόμενη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στα γραφεία της περιφερειακής ενότητας Αχαΐας, σταθηκαν επίσης στην εμπλοκή επιστημόνων της περιοχής και την αναγκαιότητα για έντονη παρουσία στην κοινότητα, ώστε μέσω των τεστ κορωνοϊού που έγιναν να επιτευχθεί η πρόληψη, πριν το πράγμα ξεφύγει και καταλήξει στα νοσοκομεία της περιοχής.

 

Τα τεστ στην κοινότητα και η ανάγκη για πρόληψη εν μέσω πανδημίας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις