Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πλημμύρισαν πάλι σπίτια στο Ακταίο - Στη δικαιοσύνη κατά της ΕΡΓΟΣΕ οι κάτοικοι

Πλημμύρισαν πάλι σπίτια στο Ακταίο - Στη...

Θεωρούν ότι για τις πλημμύρες ευθύνονται τα έργα για το τρένο

Οι νέες πλημμύρες σε σπίτια στο Ακταίο λόγω της νεροποντής το βράδυ της Τετάρτης προκάλεσε την έκρηξη της τοπικής κοινότητας του οικισμού που αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της ΕΡΓΟΣΕ. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι το  έργο της κατασκευής της νέας, διπλής, σιδηροδρομικής γραμμής και η έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης ευθύνεται για τις νέες πλημμύρες στα σπίτια τους και ζητούν παρεμβάσεις που θα επιτρέψουν στα όμβρια ύδατα να βρίσκουν διέξοδο.

Το βράδυ της Τετάρτης πλημμύρισαν δυο σπιτια στην περιοχή με το νερό να φθάνει τους 30 πόντους.

Οι κάτοικοι έχουν αποστείλει ήδη εξώδικο στην ΕΡΓΟΣΕ για την οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην οποία εντοπίστηκαν προβλήματα και  κατά το παρελθόν.

Σύμφωνα με έγγραφο που ήδη έχουν αποστείλει στον Δήμο Πατρέων, πρέπει άμεσα να ληφθούν προληπτικά μέτρα ασφαλείας για το έργο στα σημεία:

1.Στην Οδό Καλλιθέας παράλληλα με το τείχος υπάρχει ένα πρόχειρο αυλάκι που ανοίχθηκε πέρυσι που μαζεύει τα όμβρια ύδατα και θα πρέπει να ανοιχθεί εκ νέου με μηχάνημα διότι θα γυρίσουν τα νερά στα σπίτια.

2.Εντός του έργου στην οδό Ποσειδώνος 1 έχει δημιουργηθεί μία λίμνη με πολλούς τόνους νερό, η οποία έχει σχεδόν γεμίσει κι αν φύγει αυτή η ποσότητα προς τα παρακείμενα σπίτια θα γίνουν καταστροφές.

3.Στη συμβολή των οδών Βορείου Ηπείρου και Καραϊσκάκη λόγω του τείχους τα νερά μη έχοντας άλλη διέξοδο γύρισαν προς παρακείμενη οικία, η οποία πλημμύρισε

4.Επί της οδού Εθνικής Αντίστασης έχει δημιουργηθεί μία νέα διάβαση, χωρίς όμως να έχει προβλεφθεί η τακτοποίηση των ομβρίων υδάτων με αποτέλεσμα όλη ο οδός, η οποία είναι κάθετη προς την θάλασσα να γεμίζει νερό και να πλημμυρίζει όλα τα παρακείμενα σπίτια.

*Με πληροφορίες από εφημερίδα Γνώμη/ Παναγιώτης Σακελαρόπουλος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις