Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Κορωνοϊός Νάσος Νασόπουλος Πόλεμος στην Ουκρανία Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα Πανελλήνιες 2022 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πώς τα «Ελλα-δικά μας» και τα προϊόντα του δίνουν «φιλί ζωής» στο «Χαμόγελο του παιδιού»

Πώς τα «Ελλα-δικά μας» και τα προϊόντα τ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η συνέργεια της προσφοράς και της αγάπης

Για τη στρατηγική συνεργασία που αναπτύσσουν για τη στήριξη παιδιών μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Τρίτης, μέσω των Προέδρων τους, «Το χαμόγελο του παιδιού» και τα «Ελλα-δικά μας», μια κοινότητα εξωστρεφών αμιγώς ελληνικών επιχειρήσεων που αποσκοπεί όπως αναφέρει,στην ανάδειξη και την προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας.

Τα Ελλα-δικά μας θα στηρίζουν το Χαμόγελο του Παιδιού με την παροχή προϊόντων.

Στην πρωτοβουλία "Ελλά- δικά μας"  συμμετέχουν σχεδόν 70 ελληνικές εταιρείες (και από την Πάτραμ την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα) οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις δραστηριοποιούνται στον ίδιο επιχειρηματικό κλάδο, αλλά παρόλα αυτά συνεργάζονται, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων, έχουν δημιουργήσει το  θεματικό ράφι «Ελλα-δικά μας», έχουν επιλέξει κοινό πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, αναπτύσσουν συνεργασίες με φορείς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και συνεχίζουν.

Η κοινωνική προσφορά παίζει σημαντικό ρόλο για τα μέλη όπως τονίστηκε και μάλιστα πολλές από τις εταιρείες στήριζαν το Σύλλογο το Χαμόγελο του Παιδιού πριν από τη συμφωνία για συνεργασία μέσω του «Ελλα-δικά μας». 

Όλα ξεκίνησαν το 2012 και μέχρι το 2017 η ομάδα μεγάλωσε. Πρόκειται για επιχειρήσεις που έχουν έδρα την Ελλάδα και παράγουν τον εθνικό πλούτο της χώρας. 

Ο Πρόεδρος Άγις Πιστιόλας (Διευθυντής μάρκετινγκ και εξαγωγών Agrino) εξήγησε τον τρόπο με το οποίο τα μέλη του «Ελλα-δικά μας» ενισχύουν το «Χαμόγελο του παιδιού». Όπως ανέφερε τροφοδοτούν τον Σύλλογο με τρόφιμα (ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, αυγά, αλάτι αλεύρι, κι αλλά πολλά τρόφιμα, ακόμα και αναψυκτικά) αλλά και με γραφική ύλη. Ακόμα κι επιχειρήσεις που δεν παράγουν τέτοιου είδους προϊόντα ενισχύουν το «Χαμόγελο του παιδιού» με άλλους τρόπους, όπως την κάλυψη των αναγκών για εργασίες σε σπίτια.

«Μιλάμε με τα προϊόντα μας και μας ενδιαφέρει η κοινωνική προσφορά. Καλύπτοντας τις υλικές ανάγκες του Συλλόγου, εξασφαλίζουμε την απαραίτητη ψυχική ηρεμία των ανθρώπων του που πλέον ήσυχοι μπορούν αν ασχοληθούν με άλλα σοβαρά θέματα όπως είναι η βία, η υγεία, οι περιπτώσεις εξαφανισμένων παιδιών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πιστιόλας.

Από την πλευρά του, ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας, μέλος του Δ.Σ. τα «Ελλα-δικά μας», Αντιπρόεδρος της Λουξ, μιλώντας για αυτή τη συνέργεια, επεσήμανε ότι «ο εθελοντισμός μεταξύ άλλων κρατάει όρθια την κοινωνία», τονίζοντας και ότι τα μέλη του του «Ελλαδικά μας» είναι άνθρωποι που προσφέρουν στον τόπο, στον συνάνθρωπο και την κοινωνία και μάλιστα συστηματικά.   

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος ευχαρίστησε τα μέλη του «Ελλα-δικά μας» λέγοντας πως τα λόγια του ιδρυτή του Συλλόγου, του μικρού Ανδρέα που έφυγε από τη ζωή πριν από 27 χρόνια περίπου, είναι πιο επίκαιρα ποτέ. «Στην τελευταία  σελίδα του ημερολογίου του ο γιος μου, ο μικρός Ανδρέας, έγραφε πως αν ενωθούμε, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αυτό κάνουμε τώρα» είπε χαρακτηριστικά. Όπως εξήγησε υπάρχουν επιχειρήσεις που ακόμα και από το υστέρημα τους θα συνεχίσουν να είναι κοντά στο Σύλλογο. ‘με τη συμμετοχή και τη προσφορά τους δίνουν φιλί ζωής σε πολλά παιδιά» είπε.

 

Στόχος η κάλυψη των διατροφικών και άλλων αναγκών των παιδιών που μεγαλώνουν στα 11 Σπίτια του Οργανισμού, όπως για παράδειγμα τρόφιμα, σχολικά, είδη σπιτιού καθώς και στην κάλυψη των επισκευαστικών και άλλων αναγκών των οικημάτων

Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δήλωσε:

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και τις επιχειρήσεις Μέλη της, που στέκονται δίπλα μας σε αυτή την τόσο δύσκολη χρονική περίοδο, που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καλείται καθημερινά να ανταποκριθεί στις ανάγκες των παιδιών στη χώρα μας, που αυξάνονται ραγδαία. Η αγωνία μας να καλύπτουμε και τις ανάγκες των 300 παιδιών που μεγαλώνουμε στα 11 Σπίτια μας πανελλαδικά, είναι τεράστια και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σημαντικό μέρος των αναγκών αυτών καλύπτονται από τη νέα και πολύ σημαντική αυτή συνεργασία. Μέχρι σήμερα, 35 αμιγώς ελληνικές επιχειρήσεις μάς έχουν στηρίξει με την προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών και τις ευχαριστούμε θερμά. Η συνεργασία μας σήμερα επισφραγίζεται, διευρύνεται και με την υπογραφή Συμφώνου και ευχόμαστε να συνεχιστεί ώστε και με την υποστήριξη της πρωτοβουλίας και των Μελών της, να συνεχίσουμε να παρέχουμε στα παιδιά μας όλα όσα έχουν ανάγκη και δικαιούνται. Ευχαριστούμε θερμά την ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και τα Μέλη της για την εμπιστοσύνη στο έργο που εδώ και 25 χρόνια επιτελούμε για κάθε παιδί στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, κ. Άγις Πιστιόλας, επεσήμανε: «Η ανιδιοτελής προσφορά είναι προτεραιότητα της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και των Μελών της και θεωρούμε πολύ σημαντικό βήμα ότι προχωρήσαμε σε στρατηγική, διαχρονική συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που εδώ και 25 χρόνια επιτελεί αξιοθαύμαστο έργο και στέκεται δίπλα σε κάθε παιδί με σεβασμό, αγάπη και φροντίδα. Η στήριξη των Μελών μας αποτυπώνεται πανελλαδικά στα 11 Σπίτια που διατηρεί ο Οργανισμός καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος από τις ανάγκες τους ετησίως με στόχο η συνεργασία να διατηρηθεί και για τα επόμενα χρόνια».

Παράλληλα, κ. ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, τόνισε: «Σκοπός μας είναι να υπάρχει ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για να μπορούμε να μαθαίνουμε ακόμα και τις επιπρόσθετες ανάγκες που προκύπτουν στο κάθε σπίτι ώστε να συνδράμουμε και σε αυτές. Κάθε εταιρία-Μέλος συντονίζει με δικά της μέσα την έγκαιρη αποστολή των απαιτούμενων ποσοτήτων για την κάθε δομή πανελλαδικά».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ανταπόκριση των Μελών της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στην ενίσχυση του έργου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπήρξε άμεση και συντονισμένη και αποτιμάται περίπου στις 100.000€.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις