Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δημήτρης Κουρέτας:"Εικόνες με τα συνεργεία στην πλατεία που φωνάζουν "εδώ το καλό τεστ ελάτε", δεν αντέχουν σε καμία επιστημονική κριτική

Δημήτρης Κουρέτας:"Εικόνες με τα συ...

Η τοποθέτηση του πατρινού καθηγητή για τα τεστ και το εμβόλιο

Την άποψή του για τον τρόπο που γίνονται τα τεστ στους πολίτες, την πορεία της πανδημίας και το εμβόλιο για τον κορωνοϊό που έρχεται εκφράζει με την τοποθέτησή του στο διαδίκτυο ο πατρινός καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας. Ο κ. Κουρέτας μεταξύ άλλων επισημαίνει οτι πρέπει να μπουν τα πανεπιστημία στη διαδικασία των τεστ και σημειώνει χαρακτηριστικά:

Ο σωστός τρόπος να έχεις εικόνα τι γίνεται απο πλευράς μολυνσης στην κοινότητα είναι ένας. Κάνεις 30.000 τεστ τυχαια, όπως στη δημοσκοπηση καθε μερα . Αυτη τη στιγμη οσοι πανε για τεστ η εχουν ενοχλήσεις, η θελουν οι ιδιοι για Χ λογους να ελεγχθουν η γινεται ιχνηλατηση επαφων κρουσματων. Βεβαια αυτο ειναι δυσκολο και δεν ειναι μονο η Ελλαδα που δεν μπορει να το κανει. Ομως μικρες χωρες σαν τη δικη μας θα μπορουσε να το κανει πολυ καλυτερα απο οτι τωρα. Θελει πολυ οργανωμενο συστημα . Κατι τετοιο εκανε η Σλοβακια σε 5 εκατ. πληθυσμο σε δυο σαββατοκυριακα. Απομονωσαν περιπου 50.000 ατομα και μπορεσαν να αποφυγουν το σκληρο lockdown. Οι εικονες τωρα που στηνονται συνεργεια στην πλατεια και φωναζουν εδω το καλο τεστ ελατε, δεν αντεχουν σε καμμια επιστημονικη κριτικη.
Αλλωστε ενα μηνα ακριβως σε lockdown τα κρουσματα και οι θανατοι οχι μονο δεν πεφτουν αλλα ανεβαινουν. Και θα ανεβουν και αλλο ακομη. Αυτο δειχνει οτι το lockdown που καναμε δεν ηταν αρκετο απο μονο του να κρατησει τα κρουσματα εστω σταθερα.
Ενοψει του εμβολιου που ερχεται και ειναι ευπροσδεκτο, θελουμε ταυτοχρονα και τα τυχαια μαζικα τεστ να ξερουμε τι γινεται στην κοινοτητα. Που ακομη δεν εχουμε ιδεα τι γινεται. Βαλτε τα Πανεπιστημια στο παιχνιδι. ΔΕν γινεται τα Πανεπιστημια να κανουν τηλεκπαιδευση και μονο. Εχουν πορους και προσωπικο να βοηθησουν. Συνεργεια με rapid εξω απο καθε σχολη και τεστ σε ολους. Να αρχισει επιτελους να δουλευει το συστημα. Μπορει. Ναι μπορει. Απλα να μην κρυβομαστε. Και επιτελους ενεργοποιηση χθες της πρωτοβαθμιας να μην πηγαινουν οι εχοντες συμπτωματα στα Νοισοκομεια.
Εχουμε δρομο μπροστα μας. Μην χαλαρωνετε με το εμβολιο. Μην χαλαρωνουμε καθολου ακομη. Εχει πολυ δρομο....

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις