Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αστροναύτης θέλει να γίνει ο 8χρονος που νοσηλεύεται στο Ρίο- "Μην ανοίξετε το δώρο μου χωρίς εμένα"

Αστροναύτης θέλει να γίνει ο 8χρονος που...

Συγκινητικά τα όσα είπε ο μικρός στους γονείς και τους γιατρούς του

Συγκινητικά είναι τα λόγια που είπε στους γονείς του αλλά και τους γιατρούς της ΜΕΘ Παίδων του Ρίου, ο 8χρονος Γιάννης ο οποίος νοσηλεύεται με μεταφλεγμονώδες σύνδρομο το οποίο προέκυψε ως επιπλοκή από τον κορωνοϊό.

Όπως δήλωσε η μητέρα του στην ΕΡΤ εκείνο που της ζήτησε ο μικρούλης ήταν να μην ανοίξουν τα αδέλφια του το Χριστουγεννιάτικο δώρο του χωρίς εκείνον στο σπίτι.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΓΝΠ, Ανδρέας Ηλιάδης αποκάλυψε ότι ο 8χρονος, λίγο πριν τον διασωληνώσουν, τους εκμυστηρεύτηκε ότι όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει… αστροναύτης.  

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες αν και το παιδί ξεπέρασε τον ιό η εμφάνιση ενός συνδρόμου που μιμείται τη νόσο Καβασάκι, ως επιπλοκή τον οδήγησε στη ΜΕΘ Παίδων, την περασμένη Παρασκευή.

«Το σύνδρομο μοιάζει αρκετά με το Καβασάκι.Το μιμείται αλλά είναι “διαφορετική οντότητα”. Επειδή είναι κάτι νέο, είμαστε δύο φορές πιο προσεκτικοί σε ό,τι κάνουμε. Το παιδί αυτή τη στιγμή υποστηρίζεται με καρδιολογικά φάρμακα και από μάσκα c-pap. Φαίνεται ότι η κατάσταση του βελτιώνεται και είμαι αισιόδοξος ότι τα επόμενα 24ωρα θα μειωθεί η ανάγκη για τέτοια υποστήριξη» λέει ο κ. Ηλιάδης στο thebest.gr και τονίζει ότι από τη μία οι γονείς δεν πρέπει να τρομοκρατηθούν καθώς τέτοιες περιπτώσεις είναι σπάνιες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις