Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Τι λέει ο πατέρας του 8χρονου που νοσηλεύεται στο Ρίο

 Κορωνοϊός: Τι λέει ο πατέρας του 8χρονο...

«Η κατάσταση είναι σοβαρή»

Τεράστια είναι η αγωνία των γονιών του 8χρονου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου. Το παιδί είχε νοσήσει από κορωνοϊό τον ξεπέρασε αλλά τώρα αντιμετωπίζει ένα μεταφλεγμονώδες σύνδομο που μοιάζει με τη νόσο Καβασάκι.

Τι λέει ο πατέρας του 8χρονου

 «Η κατάσταση είναι σοβαρή. Οι γιατροί μας λένε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Ο κορωνοϊός του έριξε το ανοσοποιητικό. Ενώ είχε πολύ ισχυρό ανοσοποιητικό, του το έριξε, φεύγοντας ο κορωνοϊός από πάνω του, που ήταν… χωρίς κανένα σύμπτωμα. Ήταν ασυμπτωματικό το παιδί, δεν μας έδειξε κανένα σημάδι.

Φεύγοντας, λοιπόν, ο κορωνοϊός, τον αναστάτωσε, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί μια νόσος, η οποία είναι γνωστή ως νόσος Καβασάκι. Έχει τα συμπτώματα αυτής της νόσου, αλλά οι γιατροί δεν είναι και 100% σίγουροι. Από τη συμπτωματολογία, φροντίζουν και την αντίστοιχη θεραπεία να δώσουν στο παιδί, γιατί το Καβασάκι το ξέρουν εδώ και 30 χρόνια.

Σε συνδυασμό με τον κορωνοϊό, όμως, δεν το γνωρίζουν. Μας είπαν ότι μπορεί να είναι και το μοναδικό περιστατικό μέχρι στιγμής στην Ελλάδα», ανέφερε ο πατέρας του παιδιού στο T-Live της Τατιάνας Στεφανίδου.

«Το σύνδρομο μοιάζει αρκετά με το Καβασάκι. Το μιμείται αλλά είναι “διαφορετική οντότητα”. Επειδή είναι κάτι νέο, είμαστε δύο φορές πιο προσεκτικοί σε ό,τι κάνουμε. Το παιδί αυτή τη στιγμή υποστηρίζεται με καρδιολογικά φάρμακα και από μάσκα c-pap. Φαίνεται ότι η κατάσταση του βελτιώνεται και είμαι αισιόδοξος ότι τα επόμενα 24ωρα θα μειωθεί η ανάγκη για τέτοια υποστήριξη» λέει στο thebest.gr ο κ. Ηλιάδης και τονίζει ότι από τη μία οι γονείς δεν πρέπει να τρομοκρατηθούν καθώς τέτοιες περιπτώσεις είναι σπάνιες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις