Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δήμος Αιγιάλειας: Η αλήθεια με αριθμούς για την διαχείριση των απορριμμάτων

Δήμος Αιγιάλειας: Η αλήθεια με αριθμούς ...

Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση

Από το γραφείο του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, ανακοινώνονται τα εξής:

«H ενιαία πλέον παράταξη της αντιπολίτευσης κινείται με μοναδικό στόχο να παρεμποδίσει τη δημοτική αρχή Καλογερόπουλου να λύσει χρονίζοντα προβλήματα του Δήμου και να οδηγήσει την Αιγιάλεια στη νέα της σύγχρονη και αναπτυξιακή εποχή.

Εσχάτως δημιούργησε μια προσχηματική ένταση με αφορμή το αποτέλεσμα του διεθνούς διαγωνισμού για το έργο της μεταφοράς των απορριμμάτων του Δήμου Αιγιαλείας για τα επόμενα τρία χρόνια, αξιοποιώντας την περίφημη έκπτωση 1% που έδωσε στο διαγωνισμό η εταιρεία που αναδείχθηκε ανάδοχος και που είναι η ίδια εταιρεία που μετέφερε  απορρίμματα του Δήμου Αιγιαλείας στο παρελθόν. Η  εταιρεία αυτή εκτέλεσε σύμβαση που υπεγράφη από την προηγούμενη δημοτική αρχή, μέλη της οποίας υπήρξαν αρκετά πρόσωπα που σήμερα διαμαρτύρονται δήθεν για το ‘υπέρογκο’ κόστος του έργου και ζητούν να ματαιωθεί ο διεθνής διαγωνισμός, ώστε οι δρόμοι να ξαναγεμίσουν σκουπίδια. Απλά για να γίνει το χατίρι τους!

Οι αριθμοί όμως δεν επιδέχονται ούτε αμφισβητήσεων ούτε παρερμηνειών. Λένε πάντα την αλήθεια και η αλήθεια είναι ότι  με το διαγωνισμό που πραγματοποιήσαμε, το κόστος μεταφοράς ανά προορισμό μειώνεται από 7 έως 68% (!) σε σχέση με τις τιμές που ίσχυσαν με την προηγούμενη δημοτική αρχή. Ο ακόλουθος πίνακας, που περιλαμβάνει τις τιμές της σύμβασης του 2018 και τις τιμές της επερχόμενης σύμβασης (με την έκπτωση 1% που τόσο προβάλλεται), είναι η καλύτερη απάντηση σε όσα τεχνηέντως ισχυρίζονται, μεταξύ άλλων, όσοι μας κληροδότησαν χρέη και προβλήματα και σήμερα φωνασκούν, επειδή δρομολογούμε λύσεις συμφέρουσες για τους δημότες!

 Όσον αφορά στα ποσά που εγγράφονται στους προϋπολογισμούς των επομένων ετών για το έργο της μεταφοράς των απορριμμάτων, πάλι οι ισχυρισμοί της ‘ενιαίας’ αντιπολίτευσης ξεχειλίζουν υποκρισία. Εδώ πάλι οι αριθμοί έρχονται να διαλύσουν τις όποιες υπόνοιες, μιας και βλέπουμε στον ακόλουθο πίνακα πόσα χρήματα δεσμεύτηκαν επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής (όταν μάλιστα λειτουργούσε και ο ΧΥΤΑ Αιγείρας - και ο νοών νοείτω) και πόσα χρήματα προβλέπεται να δεσμευτούν στους δημοτικούς προϋπολογισμούς μέχρι το 2023.

Οι διαφορές είναι μηδαμινές. Δεν το γνωρίζουν άραγε όσοι μέχρι πέρσι το καλοκαίρι ασκούσαν διοίκηση στο Δήμο Αιγιαλείας, κατάρτιζαν και ψήφιζαν προϋπολογισμούς;

Σημειώνεται ότι το έτος 2019 δεν έγινε μεταφορά των απορριμμάτων για μεγάλο χρονικό διάστημα .Έγινε εναπόθεση τους στο ΣΜΑ και από το Σεπτέμβρη του 2019 έχει γίνει μεταφορά του συνόλου των απορριμμάτων και του 2019 και του 2020. Σήμερα δεν υπάρχουν σκουπίδια ούτε στους δρόμους ούτε στο ΣΜΑ .

Σημειώνεται επίσης ότι η δημοτική αρχή Καλογερόπουλου πέτυχε με επανεκκίνηση διαδικασιών μειωμένη τιμή για τη μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη και για την ποσότητα που είχε συμφωνηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή κατά περίπου 18%   .

Για μια φορά ακόμη τονίζουμε πως η ανάθεση για το έργο της μεταφοράς των απορριμμάτων μέχρι το 2023 πραγματοποιήθηκε με τους κανόνες ενός διεθνούς διαγωνισμού, τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και η ανάδειξη του αναδόχου έγινε σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές για ανάλογα έργα. Η δε αρμόδια Οικονομική Επιτροπή επικύρωσε, ως αρμόδια, το αποτέλεσμα του διαγωνισμού όσον αφορά τον ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ανάδοχο. Η διαδικασία όμως δεν έχει τελειώσει αφού και σήμερα βρισκόμαστε στο στάδιο της ανάδειξης του προσωρινού αναδόχου. Εκκρεμεί ο προσυμβατικός έλεγχος από τις αρμόδιες κρατικές αρχές και ακολούθως, αφού ολοκληρωθεί, θα έχουμε το τελικό αποτέλεσμα και τότε θα υπογραφεί η οριστική σύμβαση. Δεν έχει γίνει καμία ανάθεση στην παρούσα φάση. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά για κατανάλωση και ‘λασπολογία’ εκ μέρους της αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά στο ζήτημα της διαχείρισης της άρδευσης και των νέων τελών για τις ανάλογες υπηρεσίες, έχει επίσης συζητηθεί και αποφασιστεί από τα αρμόδια θεσμικά όργανα και μάλιστα και με ψήφους σημερινών… αντιπολιτευόμενων! Τα ζητήματα του Δήμου δεν μπορούν να πηγαινοέρχονται σε αναρμόδια θεσμικά όργανα, εν προκειμένω στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια οι αντιπολιτευόμενοι σε βάρος των δημοτών. Η δημοτική αρχή δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς και δεν πρόκειται να λειτουργήσει ούτε παράτυπα ούτε παράνομα. Δεν θα χάσουμε την αξιοπιστία μας και τη σοβαρότητά μας, για να ακολουθήσουμε τον κατήφορο της αντιπολίτευσης. Αυτό είναι ξεκάθαρο!

Η δημοτική μας αρχή δεν μπορεί να σπιλώνεται, όταν λειτουργεί πάντοτε στο πλαίσιο της νομιμότητας, κάτι που έχει γίνει γενικώς  παραδεκτό. Αντί να ενοχλούνται από την αποτελεσματικότητα του καθημερινού μας αγώνα, τους καλούμε για μια ακόμη φορά να συμμετάσχουν στον αγώνα αυτό, γιατί γι’ αυτό μας ψήφισαν οι δημότες. Κι αν δεν θέλουν τη θεσμική και ουσιαστική συνεργασία μας, τουλάχιστον ας σταματήσουν να βάζουν εμπόδια στο έργο που αφορά στη βελτίωση της ζωής των δημοτών μας».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις