Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Δικαίωμα στην Πρόοδο" για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: Είναι θέμα Αλληλεγγύης και Δημοκρατίας

"Δικαίωμα στην Πρόοδο" για την...

ΔΕΙΤΕ τι αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε

Σε ανακοίνωση της παράταξης "Δυτική Ελλάδα Δικαίωμα στην Πρόοδο" με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, αναφέρει τα εξής: 

"Ημέρα Απολογισμού και ανάδειξης της σημασίας προώθησης πολιτικών για κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς, προσβάσιμες και βιώσιμες για όλους τους πολίτες.

Ημέρα ανάδειξης της αξίας της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Αναπηρία, το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού, ή περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, ζουν με αναπηρία. Από αυτόν τον αριθμό, εκτιμάται ότι 450 εκατομμύρια ζουν με ψυχική ή νευρολογική κατάσταση - και τα δύο τρίτα αυτών των ανθρώπων δεν θα αναζητήσουν επαγγελματική ιατρική βοήθεια, κυρίως λόγω στίγματος, διακρίσεων και παραμέλησης.

Εκτιμάται ότι 69 εκατομμύρια άτομα υποφέρουν από τραυματικές εγκεφαλικές βλάβες κάθε χρόνο παγκοσμίως, ενώ ένα στα 160 παιδιά ταυτίζεται με το φάσμα του αυτισμού.

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα των εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν σήμερα με αναπηρία που δεν είναι άμεσα εμφανής, και υπενθυμίζουν τη σημασία της άρσης των εμποδίων για όλα τα άτομα που ζουν με αναπηρία, τόσο ορατά όσο και αόρατα. Ιδιαίτερα όταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η απομόνωση και οι μειωμένες υπηρεσίες επηρέασαν σημαντικά τις ζωές και την ψυχική ευεξία των ατόμων με αναπηρίες σε όλο τον κόσμο.

Για εμάς η προώθηση πολιτικών που σέβονται τον πολίτη και διασφαλίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση του σε αγαθά, υπηρεσίες, κοινωνική αξιοπρέπεια και ευημερία είναι αδιαπραγμάτευτες.

Το Δικαίωμα στην Πρόοδο είναι αδιαπραγμάτευτο για όλους τους πολίτες.

Ιδίως για αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη τη βοήθεια της πολιτείας.

Είναι θέμα Αλληλεγγύης και Δημοκρατίας."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις