Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτ. Ελλάδα: Γιατί είχαμε αρκετές πυρκαγιές τον Νοέμβριο;

Δυτ. Ελλάδα: Γιατί είχαμε αρκετές πυρκαγ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Περισσότερες φέτος από τον αντίστοιχο περσινό

Αρκετές για τα δεδομένα της εποχής ήταν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που ξέσπασαν τον Νοέμβριο σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία γεγονός που προξένησε ερωτηματικά. Μάλιστα όπως πληροφορείται το thebest.gr από πηγές της πυροσβεστικής και στους τρεις νομούς , οι φετινές πυρκαγιές του Νοεμβρίου ήταν περισσότερες από εκείνες του αντίστοιχου περσινού μήνα, ενώ την ίδια ώρα παρατηρείται αύξηση αυτή την περίοδο, όπου διανύουμε lockdown και στα αστικά συμβάντα (φωτιές από μαγειρικά σκεύη, τζάκια).

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Νοεμβρίου επιτρέπεται η ελεγχόμενη καύση κλαδιών και υπολειμμάτων καλλιεργειών και αυτή είναι μία από τις συνθήκες που προκάλεσαν φωτιές. Όπως υπογραμμίζει ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Δυτική Ελλάδα Νίκος Ρουμελιώτης, μιλώντας στο thebest.gr η παρατεταμένη ανομβρία και η δημιουργία ξηρασίας ευνόησε την πρόκληση πυρκαγιών όπως και οι βόρειοι άνεμοι που έπνεαν. Είχαμε πολλά συμβάντα αλλά δεν πήραν έκταση, αναφέρει.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα έγινα προσαγωγές, σχηματίστηκαν δικογραφίες και επιβλήθηκαν πρόστιμα, τα περισσότερα της τάξεως των 200 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις