Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Το eBay προβλέπει τι θα ψωνίσουν οι Έλληνες στην Black Friday

Το eBay προβλέπει τι θα ψωνίσουν οι Έλλη...

Αύριο η Black friday

Δύο μόλις ημέρες απέχουμε από την φετινή Black Friday, η οποία φέτος πέφτει την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου. Την ώρα που οι προσφορές των ηλεκτρονικών καταστημάτων έχουν ήδη ξεκινήσει, η εταιρεία eBay ανέλυσε τη δραστηριότητα των Ελλήνων καταναλωτών την ημέρα της Black Friday, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια και δημοσίευσε τις προβλέψεις της για τα είδη αντικειμένων που θα αναζητήσουν για τις φετινές τους αγορές.

Στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων καταναλωτών την ημέρα της Black Friday βρίσκονται τα αξεσουάρ των smartphones, όπως οι θήκες, τα καλύμματα και τα προστατευτικά οθόνης ενώ και οι λάμπες φωτισμού περιλαμβάνονται στις κυρίαρχες κατηγορίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας eBay, πολλοί είναι οι Έλληνες καταναλωτές θα αξιοποιήσουν την  ημέρα της Black Friday για να αγοράσουν τα αγαπημένα τους gadget.

Παράλληλα, τα εργαλεία για την περιποίηση των νυχιών αλλά και καλώδια και αντάπτορες ολοκληρώνουν την πρώτη πεντάδα των προτιμήσεων των Ελλήνων. Πηγαίνοντας σε πιο ακριβές αγορές, φαίνεται ότι οι περισσότεροι επιλέγουν να επενδύσουν σε προϊόντα όπως ρολόγια χειρός, PC Laptops και Netbooks αλλά και smartphones.

«Φουντώνει» το ενδιαφέρον για τη Black Friday - Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Για την ημέρα της Black Friday μίλησε στο Mega ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει κίνηση στην αγορά «εξαιτίας των προσφορών που είναι αρκετά ενδιαφέρουσες». Ωστόσο, ο κ. Σταμπουλίδης κάλεσε το καταναλωτικό κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό όσον αφορά στις αγορές του και να ακολουθήσει τις οδηγίες που έχουν ήδη εκδοθεί.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή έχει ήδη συστήσει στους καταναλωτές να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά τη διενέργεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών τους και να ελέγχουν αν παρέχονται οι ακόλουθες πληροφορίες από τα ηλεκτρονικά καταστήματα:

η ταυτότητα του προμηθευτή (πλήρης εταιρική επωνυμία, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, ταχυδρομική διεύθυνση, ΑΦΜ και αριθμός ΓΕΜΗ)

τα κύρια χαρακτηριστικά του προϊόντος

η συνολική τιμή του προϊόντος (συμπεριλαμβανομένων φόρων, επιβαρύνσεων, εξόδων αποστολής, τυχόν εξόδων σε περίπτωση επιστροφής κ.λπ.)

διαθεσιμότητα

τρόπος πληρωμής και αποστολής του προϊόντος

το δικαίωμα αναιτιολόγητης, αζήμιας υπαναχώρησης και επιστροφής του προϊόντος εντός 14 ημερών από την παραλαβή του

καθώς και η πολιτική επιστροφής των προϊόντων της επιχείρησης σε περίπτωση άσκησης του δικαιώματος αυτού.

Σημειώνεται ότι ένας ιστότοπος είναι ασφαλής εάν εμφανίζεται εικονίδιο ασφαλείας (μια κλειδαριά πάνω αριστερά στον browser και ηλεκτρονική διεύθυνση που ξεκινάει με https://).

Από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή συστήνεται επίσης στους καταναλωτές να μην παρέχουν ευαίσθητα δεδομένα αν δεν είναι απολύτως βέβαιοι για την ασφάλεια της ιστοσελίδας, να αγνοήσουν τις προσφορές που εμφανίζονται στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία τους και να προτιμούν να συναλλάσσονται με γνωστά σε αυτούς ηλεκτρονικά καταστήματα. Σε περιπτώσεις άγνωστων ηλεκτρονικών καταστημάτων και πριν προχωρήσουν στη συναλλαγή, να διερευνούν τη φήμη τους στο διαδίκτυο και να κρατούν αρχείο με τις συναλλαγές τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις