Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Θηλυκή δικτατορία στα Grammys- Eννέα υποψηφιότητες στη Μπιγιονσέ, έξι σε Τέιλορ Σουίφτ, Ντούα Λίπα

Θηλυκή δικτατορία στα Grammys- Eννέα υπο...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το τραγούδι Black Parade άγγιξε καρδιές, η απονομή θα γίνει στις 31 Ιανουαρίου στο Λος Αντζελες

H 39χρονη τεξανή super star Μπιγιονσέ οδηγεί την κούρσα των υποψηφιοτήτων στα μουσικά βραβεία Grammys, τα πιο ιστορικά και τιμητικά «παράσημα» του πενταγράμμου στην Αμερική. Ο εμβληματικός θεσμός με σύμβολο το γραμμόφωνο,  του οποίου αναμένεται η 63η απονομή στις 31 Ιανουαρίου, με οικοδεσπότη τον κωμικό και παρουσιαστή Trevor Noah, δεν χάνει ποτέ το status του. Όπως ανακοινώθηκε, μας δίνει ραντεβού στο Stapless Center του Λος Αντζελες  σε μετάδοση από το CBS.

Μια ματιά στη λίστα των υποψηφιοτήτων αρκεί για να αντιληφθεί κανείς ότι η απονομή είναι αυτή τη φορά γυναικεία υπόθεση.  Σε «συγκομιδή» προηγείται ξεκάθαρα η Μπιγιονσέ, η οποία είναι υποψήφια σε εννιά διαφορετικές κατηγορίες, οι τέσσερις από τις οποίες αφορούν στο τραγούδι «Black Parade». H pop και r&b ερμηνεύτρια είναι κάτοχος 24 Grammys από προηγούμενες χρονιές αλλά φέτος η κοινωνική της αποστολή «άγγιξε» τις καρδιές του ευρύτερου κοινού.  Ακολουθούν δύο ακόμη δημοφιλείς ντίβες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Η Τέιλορ Σουίφτ, η οποία σάρωσε πριν λίγες ημέρες στα Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία, έχει συγκεντρώσει έξι συνολικά υποψηφιότητες διεκδικώντας, και μάλιστα με αξιώσεις, το βραβείο για το Άλμπουμ της Χρονιάς με τον δίσκο της «Folklore». Έξι διακρίσεις όμως διεκδικεί και η Ντούα Λίπα, η οποία έχει εισβάλει δυναμικά στα διεθνή μουσικά δρώμενα και πλέον δεν φαίνεται άπιαστο να ανταγωνιστεί δυναμικά τις άλλες δύο πιο «έμπειρες» κυρίες.

Η αγαπημένη της απανταχού νεολαίας Μπίλι Αιλις, πάλι, η οποία έγραψε ιστορία στην περσινή τελετή των Grammy ως η νεαρότερη γυναίκα που κέρδισε τα τέσσερα μεγαλύτερα βραβεία του θεσμού, θα δώσει και φέτος το παρών διεκδικώντας βραβεία τόσο για το τραγούδι της «Everything I Wanted» όσο και για το μουσικό θέμα της ταινίας του Τζέιμς Μποντ.

Έκπληξη, πάντως, των φετινών υποψηφιοτήτων αποτελεί η ηχηρή απουσία του ονόματος του σταρ της R&B The Weeknd παρά το γεγονός ότι το άλμπουμ του «Blinding Lights» αναδείχτηκε ο πιο εμπορικός δίσκος του 2020. Στο χώρο της ποπ, από τους κυρίους  θα κονταροχτυπηθούν Τζάστιν Μπίμπερ και Χάρι Στάιλς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View