Αυτό έχει να συμβεί από τον μεσαίωνα
Την ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου, στις 21 Δεκεμβρίου, οι μεγάλοι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος Δίας και Κρόνος, θα πλησιάσουν τόσο πολύ ο ένας τον άλλο που θα μοιάζουν σαν ένας διπλός πλανήτης. Το εντυπωσιακό αυτό αστρονομικό φαινόμενο θα συμβεί για πρώτη φορά στο γήινο νυχτερινό ουρανό, μετά τον Μεσαίωνα!
Οι δύο πλανήτες προσεγγίζουν ο ένας τον άλλον αρκετά σπάνια, σχεδόν κάθε 20 χρόνια. Η φετινή σύζευξη ωστόσο είναι ξεχωριστή, καθώς Δίας και Κρόνος θα πλησιάσουν πολύ κοντά ο ένας τον άλλον.
Όλο το καλοκαίρι οι δύο πλανήτες φαίνονταν κοντά ωστόσο στις 21 Δεκεμβρίου θα τους χωρίζει φαινομενικά μόνο το ένα πέμπτο της διαμέτρου της Σελήνης. Εκείνο το βράδυ, τόσο τους πλανήτες όσο και τους δορυφόρους τους θα μπορεί κανείς να τους παρατηρήσει με τηλεσκόπια.
Δίας και Κρόνος θα πλησιάσουν κοντά ο ένας τον άλλο, τον Μάρτιο του 2080. Αυτό δεν θα ξανασυμβεί έως το 2400!
Μάθε που ψηφίζεις με ένα κλικ: Η εφαρμογή που σου δείχνει το εκλογικό σου τμήμα και στον χάρτη
Πλήρης Οδηγός Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023: Πόσους σταυρούς βάζουμε για δήμο και περιφέρεια - Όλα όσα θέλετε να ξέρετε πριν την κάλπη
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Όλες οι ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στους Δήμους και τις Περιφέρειες, τους συνδυασμούς, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών και τα exit polls
Αποτελέσματα Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023: Πώς θα μεταδοθούν - Πώς θα δείτε ποσοστά και σταυρούς
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr