Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παράταξη Κατσιφάρα: Μισές αλήθειες και ψέματα αλλά τα παιδιά μας τι φταίνε;

Παράταξη Κατσιφάρα: Μισές αλήθειες και ψ...

Απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΔ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η περιφερειακή παράταξη "Δυτική Ελλάδα-Δικαιωμα στην Πρόοδο" με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα αναφέρει τα εξής: 

"Δυστυχώς, η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τον εξοπλισμό των σχολείων της Δυτικής Ελλάδας με εξοπλισμό πληροφορικής αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι το κεντρικό κράτος δεν μπορεί να φταίει για τίποτα. Πάντοτε θα φταίει κάποιος άλλος.

Στην προσπάθεια της η Κυβέρνηση να αποσείσει τις ευθύνες του Υπουργείου Παιδείας για τη μη έγκαιρη υλοποίηση του έργου αναβάθμισης των σχολικών μονάδων με εξοπλισμό πληροφορικής, στοχοποίησε την αυτοδιοίκηση με τρόπο που μόνο θυμηδία θα προκαλούσε, αν αυτό δεν αφορούσε ένα θέμα που στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε αφορά πολλές οικογένειες και μαθητές.

Για να έχουμε καθαρές κουβέντες λοιπόν, μιας και στις πλάτες της σχολικής κοινότητας κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια.

1. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δημοσιοποίησε σχετικές προσκλήσεις το 2016 και το 2017. Σε αυτές τις προσκλήσεις οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας είτε δεν ανταποκρίθηκαν καθόλου είτε υπέβαλαν φάκελο ο οποίος δεν πληρούσε τις προδιαγραφές ένταξης πράξης.

2. Αφού τελικά ανταποκρίθηκαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου σε νέα πρόσκληση, ο Περιφερειάρχης ενέταξε τη σχετική δράση με προϋπολογισμό 4 εκ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2018, με ορίζοντα υλοποίησης τον Οκτώβριο του 2020.

3. Το αρμόδιο υπουργείο προχώρησε στο σχετικό διαγωνισμό τον Απρίλιο του 2019, ενώ η ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και η πρόσκληση για υπογραφή συμβάσεων από τους αναδόχους του έργου φτάνει μέχρι και τον Ιούλιο του 2020, με το κόστος των συμβάσεων να ανέρχεται σε 3.4 εκ €.

4. Η παράταξη μας ήταν αυτή που έθεσε το ζήτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο το οποίο και έλαβε σχετικές αποφάσεις το Μάρτιο του 2020, ώστε ο νυν Περιφερειάρχης να εκδώσει νέα απόφαση παράτασης του έργου κατά ένα χρόνο, το Μάιο του 2020.

Γίνεται σαφές, πλέον, το μέγεθος της υποκρισίας.

Όταν

η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κατόπιν διαδοχικών προσκλήσεων εντάσσει το έργο από τον Οκτώβριο του 2018, δηλαδή πριν 2 χρόνια

η κυβέρνηση έβλεπε τα προβλήματα σε υποδομές που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα με αυξανόμενη ένταση λόγω των εκτεταμένων αναγκών καθολικής τηλεκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης και εντούτοις δεν έκανε κανέναν ουσιαστικό προγραμματισμό για την υποστήριξη των μαθητών που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση

πάει πολύ να προσπαθεί η κυβέρνηση να αποσείσει και να μεταθέσει τις δικές της μεγάλες ευθύνες.

Όταν κύριοι της Κυβέρνησης

για τις μάσκες που δεν έφτασαν ποτέ στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς κατηγορείτε την Αυτοδιοίκηση

για τη δημιουργία μαθητών πολλών ταχυτήτων μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων επαινείτε τη δύναμη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, χωρίς να κάνετε ίχνος αυτοκριτικής για την ανεπάρκειά σας

Όχι μόνο δεν πείθετε, αλλά δεν κάνετε και τη δουλειά σας σε μια περίοδο που όλοι οφείλουν να υπερβάλουν εαυτούς.

Δουλέψτε κύριοι. Για αυτό σας εξέλεξε ο Ελληνικός λαός.

Όχι για να κάνετε διαπιστώσεις και μεταβίβαση ευθυνών."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις