Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Απευθείας στους εργαζόμενους το Δώρο Χριστουγέννων

Απευθείας στους εργαζόμενους το Δώρο Χριστουγέννων

Οι ανακοινώσεις του Υπουργού Εργασίας

Την φόρμουλα καταβολής του φετινού Δώρου Χριστουγέννων εξήγησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, διευκρινίζοντας πως η αναλογία του Δώρου Χριστουγέννων που αφορά στην περίοδο κατά την οποία η σύμβαση του μισθωτού μπαίνει σε αναστολή θα δοθεί από το κράτος απευθείας στους εργαζόμενους και όχι μέσω των εργοδοτών. 

Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, το "δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους θα υπολογιστεί βάσει του πραγματικού καταβαλλόμενου μισθού και θα καταβληθεί από τις επιχειρήσεις-εργοδότες στις 21/12 σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

 
Η αναλογία του δώρου που αντιστοιχεί στις μέρες κατά τις οποίες η σύμβαση των εργαζομένων ήταν σε αναστολή ή οι εργαζόμενοι είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» θα καταβληθεί από το Κράτος απευθείας στους εργαζόμενους μέσω του «Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ». 

Συνεπώς ο εργαζόμενος θα λάβει Δώρο Χριστουγέννων σε δυο δόσεις : Κατ αρχήν το ποσό του εργοδότη που θα αντιστοιχεί στο τμήμα του Δώρου που ο μισθωτός δούλεψε κανονικά θα πληρωθεί από τον εργοδότη και το τμήμα του Δώρου που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα της αναστολής θα πληρωθεί από το κράτος. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις