Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έκτακτη σύσκεψη για αυστηρότερο lockdown στη Βόρεια Ελλάδα

Έκτακτη σύσκεψη για αυστηρότερο lockdown...

Στο Μαξίμου με Μητσοτάκη, Χαρδαλιά, Τσιόδρα

Νέα σύσκεψη με την συμμετοχή του Βασίλη Κικίλια, του Σωτήρη Τσιόδρα, και του Νίκου Χαρδαλιά είναι προγραμματισμένη σήμερα το πρωί, με νέα μέτρα να βρίσκονται στο τραπέζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του DNews, εξετάζεται το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων σε μια προσπάθεια να σφραγιστεί η Βόρεια Ελλάδα και να περιοριστεί η διασπορά του ιού από τις μετακινήσεις.

Παράλληλα, υπάρχουν εισηγήσεις για αυστηρότερο lockdown σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, χωρίς να είναι γνωστές ακόμη λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει αυτό.

Το σφράγισμα των βόρειων συνόρων εξετάζει η κυβέρνηση, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, δεν λέει να πέσει. Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν ξανά πάνω από 3000 κρούσματα, ενώ νέο ρεκόρ καταγράφηκε στους διασωληνωμένους.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα, όπου είναι πιθανον να επιβληθεί αυστηρότερο lockdown, καθώς στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 905 κρούσματα, με τον Κικίλια να ανακοινώνει, ύστερα από εισήγηση του Τσιόδρα, ότι ο νομός βρίσκεται πλέον στα κόκκινα.

Πηγή ανησυχίας αποτελεί και η μεγάλη διασπορά του ιού στα χερσαία σύνορα της χώρας αλλά και στις περιοχές όπου παρατηρούνται μετακινήσεις από εργάτες γης.

Παράλληλα, υπάρχουν εισηγήσεις για αυστηρότερο lockdown σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. 

Ο «χάρτης» των κρουσμάτων, δείχνει δύο διαφορετικές εικόνες για τη χώρα, καθώς από την μία η Βόρεια Ελλάδα μέχρι και την Λάρισα δίνει καθημερινά υψηλό αριθμό κρουσμάτων, που αποτυπώνεται στην πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας με τα κρεβάτια ΜΕΘ να είναι σχεδόν γεμάτα και τα νοσοκομεία στα όρια τους, και την υπόλοιπη χώρα, όπου τα κρούσματα παραμένουν σε σταθερό αριθμό χωρίς εξάρσεις κρουσμάτων.

Στις αιτίες που εντοπίζονται για την κατάσταση, περιλαμβάνεται η έντονη κινητικότητα που υπάρχει στα χερσαία σύνορα της χώρας, ειδικά από εργάτες γης που έρχονται από επιβαρυμένες επιδημιολογικά χώρες, ενώ εεκτιμάται ότι οι έλεγχοι που γίνονται είναι ελλιπείς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις