Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παδικά Χωριά SOS: Κάθε παιδί αξίζει ένα σπίτι- Διαδικτυακή συζήτηση 

Παδικά Χωριά SOS: Κάθε παιδί αξίζει ένα ...

ΔΕΙΤΕ τους ομιλητές

 

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και το Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Πάτρας των Παιδικών Χωριών SOS, διοργανώνουν την Πέμπτη στις 19/11/2020 από τις 17:00 έως τις 19.00 μέσω του διαδικτυακού χώρου Zoom, συζήτηση με τίτλο «Κάθε Παιδί Αξίζει Μια Οικογένεια».

Με την υιοθέτηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου του 1989, η παγκόσμια κοινότητα δεσμεύτηκε να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών. Η συγκεκριμένη Σύμβαση αποτελεί τον πρώτο παγκόσμιο νομικά δεσμευτικό κώδικας για τα δικαιώματα που όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν. Από τότε, η 20η Νοεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Τα Παιδικά Χωριά SOS δίνουν το παρόν σε αυτή τη σπουδαία μέρα με έναν διαφορετικό τρόπο από ότι συνήθιζαν ως τώρα και με τρόπο που επιτάσσει η νέα πραγματικότητα.

Πρόγραμμα Εισηγήσεων:

17:00- 17:20 Στέργιος Σιφνιός, Κοινωνικός Λειτουργός- Διευθυντής Συνηγορίας «Το Δικαίωμα στην Οικογένεια».

17:20- 17:40 Γιώργος Μόσχος, πρώην Συνήγορος του Παιδιού, ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας για το Άρθρο 12 (ΠΡΩΤΑ.12) «Το δικαίωμα των παιδιών στη συμμετοχή και στην ελεύθερη έκφραση της γνώμης τους: Βήματα, αντιστάσεις και προκλήσεις της Ελληνικής κοινωνίας».

17:40- 18:00 Εμμανουήλ Χ. Σουρής Ψυχολόγος- Κοινωνικός Σύμβουλος Περιεφέρειας Δυτικής Ελλάδας «Αναπληρώνοντας τη φυσική οικογένεια στα πλαίσια του θεσμού της αναδοχής- Νεότερα δεδομένα» 

18:00- 19:00 Συζήτηση

Συντονισμός: Παπαθεοφίλου Κατερίνα, Κοινωνική Λειτουργός- ΚΣΠΟ Πάτρας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις