Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κινητοποίηση μπροστά από το νοσοκομείο του Ρίου, από μέλη του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας

Κινητοποίηση μπροστά από το νοσοκομείο τ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ζητούν να γίνουν μαζικές προσλήψεις υγειονομικών

Tην κυβέρνηση και τις αρμόδιες Υπηρεσίες στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας καταγγέλουν τα μέλη του Εργατικού Κέντρου καθώς σύμφωνα με τους ίδιους όλο αυτό το διάστημα δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων της πόλης, των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΚ της Πάτρας, "Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και ταυτόχρονα εγκληματικές! Η πανδημία έχει ήδη φέρει στα όρια του το σύστημα Υγείας και τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα."

Το εργατικό κέντρο της Πάτρας αναφέρει εκτός των άλλων στην ανακοίνωσή του, "Σήμερα επιβεβαιώνεται ότι όσα περιοριστικά μέτρα κι αν παρθούν, αν δεν συνοδεύονται με θωράκιση του δημοσίου συστήματος υγείας, εκτεταμένα δωρεάν τεστ και αυξημένα μέτρα προστασίας σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία και τα μέσα μεταφοράς, θα αποδεικνύονται ανεπαρκή κι αναποτελεσματικά.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει προκλητικά να κρύβεται πίσω από την ατομική ευθύνη και τη «βολική» σύγκριση με τα άλλα κράτη και να πάρει τη δική της σοβαρή ευθύνη γιατί η υγεία του λαού δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ούτε με "εκ των υστέρων πράξεις" ούτε με "ευχολόγια", ούτε βέβαια αδυνατίζοντας συνολικά το δημόσιο σύστημα Υγείας με πρακτικές "ράβε-ξήλωνε", μετατρέποντας τα νοσοκομεία σε  "μίας και μοναδικής νόσου".

Το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας απαιτεί:

Να επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» με λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα και μονάδες ΜΕΘ. Να επανδρωθεί με μόνιμο και πλήρους απασχόλησης εξειδικευμένο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Να αποτελέσει σήμερα νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Να επιταχθεί άμεσα το ιδιωτικό Θεραπευτήριο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» και τα ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα της πόλης μας. 

Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της πόλης μας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Να ανοίξουν νέες κλίνες ΜΕΘ που να καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής. 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας προχωρά αύριο Παρασκευή σε παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ, στις 10:30πμ., απαιτώντας την άμεση επαναλειτουργία του Νοσοκομείου.

Ταυτόχρονα, καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία, τους φορείς της πόλης μας, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 12 Νοέμβρη, στις 10:00πμ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας.

Διεκδικούμε

Μέτρα εδώ και τώρα για την υγεία του λαού, για να σωθούν ζωές!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις