Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το θεματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο Θεάτρου Σκιών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το θεματικό εκπ...

Ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως εταίρος του ευρωπαϊκού έργου «SPARC-CreativityHubs for SustainableDeveloPmentthrough the VALorization of Cultural HeritageAssets/Δημιουργικά Κέντρα για βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων της πολιτιστικής κληρονομιάς», πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το θεματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο Θεάτρου Σκιών (Καραγκιόζης), συνολικής διάρκειας 30 ωρών, από τις 22.10.2020 έως 27.10.2020 στους χώρουςΕπίκεντρο+, Νόρμαν 16 & Αγ. Διονυσίου και στο Θέατρο Σκιών «Περί σκιών», στην Πάτραα, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της διασποράς του Covid-19 βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Οι εκπαιδευτές του σεμιναρίου ήταν οι καραγκιοζοπαίκτες Κώστας Μακρής, Χρήστος Καλπουζάνης και Χρήστος Πατρινός.

Στο θεματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο, οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με την ιστορία του Θεάτρου Σκιών και έμαθαν για διάφορεςεικαστικές εφαρμογές του, κατασκευάζοντας φιγούρες και σκηνικά με υλικά όπως το δέρμα, το χαρτί και το πανί. Κατασκεύασαν τη δικιά τους αναμνηστική φιγούρα, αλλά δημιούργησαν και έναν Καραγκιόζη, όπως ακριβώς ήταν και η πρώτη φιγούρα στην Ελλάδα (1890), την οποία θα κρατήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στο αρχείο της. Η φιγούρα φέρει τις υπογραφές όλων των συμμετεχόντων και του εκπαιδευτή κύριου Μακρή. Στη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες έζησαν τη δημιουργική διαδικασία μιας παράστασης θεάτρου σκιών, μπαίνοντας στο ρόλο του καραγκιοζοπαίχτη.

Η όλη δράση διοργανώθηκε και στηρίχθηκε από τα στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας του έργου SPARC και από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φ. Ζαΐμη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις