Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Με τον Υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Μάκη Βορίδη συναντήθηκε ο Ανδρέας Κατσανιώτης

Με τον Υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Μάκη ...

Για την άμεση ενίσχυση των παραγωγών πατάτας με 215 ευρώ ανά στρέμμα

Την επιτάχυνση της συγκεκριμένης καταβολής της στρεμματικής ενίσχυσης ύψους 215 ευρώ ανά στρέμμα στους παραγωγούς πατάτας βάσει δηλώσεων ΟΣΔΕ, συζήτησε ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κατσανιώτης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.

Ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Κατσανιώτης αφού ευχαρίστησε τον αρμόδιο Υπουργό, του εξήγησε ότι η συγκεκριμένη περίοδος είναι πολύ κρίσιμη για την περιοχή μιας και οι αγρότες έχουν αυξημένα έξοδα για τη νέα καλλιέργεια της πατάτας.

Η ανακοίνωση και μόνο της διαδικασίας και του ποσού από πλευράς Υπουργείου δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες της περιοχής μας να προμηθευτούν τα απαραίτητα για τη νέα καλλιεργητική περίοδο.

Ο κ. Βορίδης διαβεβαίωσε όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τον κ. Κατσανιώτη ότι θα ανακοινωθεί άμεσα το ποσό της ενίσχυσης των 215 ευρώ ανά στρέμμα στους παραγωγούς της πατάτας και θα ξεκινήσει η διαδικασία της υποβολής δηλώσεων τους.

Επίσης, συζητήθηκε η ανάγκη της  δημιουργίας Διεπαγγελματικής ένωσης που θα αφορά την πατάτα, προκειμένου να συντονιστούν όλες οι περιοχές της χώρας και να μπορέσουν να ρυθμίσουν την αγορά.

Ταυτόχρονα ενημέρωσε τον Υπουργό για την συζήτηση που είχε με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛΓΟ Δήμητρα  Σέρκο Χαρουτουνιάν και Παναγιώτη Χατζηνικολάου αντίστοιχα, για την πιστοποίηση της πατάτας της περιοχής ως προϊόντος γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ).

Μια συζήτηση που έχει γίνει και με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τον βρίσκει σύμφωνο.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε: «Η στήριξη στον αγροτικό τομέα πρέπει να είναι διαρκής, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολές εποχές. Η ενίσχυση της αξίας των προϊόντων μας μέσα από την πιστοποίηση τους, η προβολή τους στο εξωτερικό, η ανάπτυξη νέων καλλιεργητικών πρακτικών είναι αυτά που θα φέρουν τα προϊόντα τους στην περιοχή και στο προσκήνιο.

Προϊόντα που με πολύ κόπο παράγουν οι αγρότες μας.

Προϊόντα χωρίς αγρότες δεν υπάρχουν.

Ελλάδα χωρίς αγρότες δε μπορεί να υπάρξει».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις