Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Xαρ. Γώγος: «Μονόδρομος» ο περιορισμός της κυκλοφορίας- Τι αλλάζει- ΒΙΝΤΕΟ

Xαρ. Γώγος: «Μονόδρομος» ο περιορισμός τ...

Εξηγεί γιατί φοβάται έκρηξη του αριθμού κρουσμάτων

Λίγο πριν την ανακοίνωση νέων μέτρων κατά του κορωνοϊού, ο καθηγητής – λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε επί της ουσίας ότι τα νέα μέτρα θα φέρουν περιορισμό στην κυκλοφορία των πολιτών, ο οποίος είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί για μην εξαπλωθεί κι άλλο, ο ιός. Μάλιστα ανέφερε ότι τα νέα μέτρα θα μοιάζουν κατα κάποιον τρόπο με αυτά που πάρθηκαν στη Γαλλία. 

Όπως εξήγησε, η επιτροπή Λοιμωξοιολόγων πρότεινε  να περιοριστεί όσο γίνεται η κυκλοφορία στους δρόμους και μια λύση είναι να κλείνει η εστίαση γύρω στις 22.00 το βράδυ. Άλλη πρόταση της επιτροπής, όπως εξήγησε, είναι να απαγορευτούν οι μετακινήσεις από τις πορτοκαλί περιοχές.

Τόνισε ότι αν δεν αποδώσουν τα μετρα που θα ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός, το επόμενο βήμα ίσως να είναι ένας είδος lockdown με κλείσιμο επιχειρήσεων και εστιατορίων.

Ανέφερε επίσης ότι στα 4.000 κρούσματα δεν θα περιμένουμε 15 ημέρες για να δούμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων. Τέλος, όπως είπε αλλάζει ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας, οι ζώνες θα μείνουν τρεις και θα καταργηθούν οι κίτρινες περιοχές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις