Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, η Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος

Κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τι...

Πλην των τριών Κυριακών των εορταστικών περιόδων – Η Ομοσπονδία παροτρύνει τα μέλη της να κρατήσουν τα καταστήματά τους κλειστά

Σε ανακοίνωση της, η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης αναφέρει πως σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 4177/2013, οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις θα διαρκέσουν από 1η έως 14 Νοεμβρίου 2020, ενώ σύμφωνα με το άρθρο 16 του ίδιου νόμου και μόνο για τις περιοχές που δεν έχει εκδοθεί ειδική απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων, δηλαδή, την 1η Νοεμβρίου 2020, από ώρα 11:00 έως 20:00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).

Η Ο.Ε.ΕΣ.Π. έχει επανειλημμένα ζητήσει την κατάργηση του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων και των Κυριακών που τις συνοδεύουν, καθώς ο θεσμός αυτός έχει αποδειχθεί αποτυχημένος και αναποτελεσματικός, δημιουργώντας σύγχυση στους καταναλωτές, φθείροντας παράλληλα και τον θεσμό των τακτικών εκπτώσεων.

Συνεπώς η Ομοσπονδία –Ο.Ε.ΕΣ.Π όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, είναι κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, πλην των τριών Κυριακών των εορταστικών περιόδων, παροτρύνοντας τους συναδέλφους να κρατήσουν τα καταστήματά τους κλειστά. Ωστόσο, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές επαφίεται στον εκάστοτε Σύλλογο, ανάλογα με τις ανάγκες, τις ιδιαιτερότητες και τις καταναλωτικές συνήθειες του κάθε τόπου.

Αναφορικά με την απόφαση απόσυρσης από την χρήση ορισμένων μοντέλων Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (Φ.Η.Μ.), παρατάθηκε η προθεσμία απόσυρσής τους έως 31 Δεκεμβρίου 2020, κάτι το οποίο είχε αιτηθεί και η Ομοσπονδία μας.

Επιπλέον, η Ομοσπονδία ζητά κρατική επιδότηση για την κάλυψη του κόστους απόσυρσης ή αναβάθμισής τους, καθώς οι ήδη πληγείσες από την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού επιχειρήσεις, αδυνατούν να καλύψουν.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά