Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Ανησυχία μετά τα χθεσινά αρνητικά ρεκόρ- Ποια μέτρα εξετάζονται

Κορωνοϊός: Ανησυχία μετά τα χθεσινά αρνη...

Πόσο κοντά είμαστε σε νέο γενικό λοκντάουν- Την απόδοση των μέτρων μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου περιμένουν οι ειδικοί

Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει τα 1.259 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν χθες, σε συνδυασμό με την αύξηση του μέσου όρου των ημερησίων θανάτων, με αποτέλεσμα να επανέρχεται στο προσκήνιο η συζήτηση για την ανάγκη λήψης νέων μέτρων ακόμα και ευρύτερης έντασης και έκτασης από όσα ισχύουν μέχρι σήμερα βάσει του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας. Όπως είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα την Τρίτη, οπότε συμμετείχε εκτάκτως, «το lockdown αυτή τη στιγμή είναι η τελευταία των τελευταίων επιλογή», ωστόσο η δυναμική του ιού είναι τέτοια ώστε θεωρητικά όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.

Χθες, μάλιστα σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ και σε διασωληνωμένους ασθενείς, οι οποίοι το βράδυ έφτασαν τους 112, ενώ "κοκκίνησαν" δύο ακόμα νομοί (Ιωάννινα και Σέρρες).

Το βλεμμα των ειδικών είναι αυτή τη στιγμή στραμμένο στις επόμενες δύο εβδομάδες οπότε θα πρέπει να έχει διαφανεί αν απέδωσαν τα μέτρα που έχουν ληφθεί τις τελευταίες ημέρες, από τη στιγμή δηλαδή που αποτυπώθηκε σημαντική αύξηση στην καταγραφή των κρουσμάτων, με κύριο γνόμωνα τη μείωση των ημερησίων κρουσμάτων.

Παράλληλα συνεχίζεται η καταγραφή των νεκρών από κορωνοϊό καθώς το πρωί της Τετάρτης ανακοινώθηκαν πέντε νέοι θάνατοι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 598.

Στο πλαίσιο αυτό, και υπό την εκθετική αύξηση της επιδημίας να βρίσκεται προ των πυλών, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται επιπλέον περιορισμούς προκειμένου να ανακοπεί το επιθετικό κύμα.

Επί τάπητος την Πέμπτη αναμένεται να βρεθούν:

- η χρήση μάσκας παντού από τους πολίτες που βρίσκονται στο «κίτρινο» επίπεδο 2 στον χάρτη υγειονομικής περίθαλψης

- η απαγόρευση μετακινήσεων έξω από τις περιφερειακές ενότητες που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» επίπεδο 3 όπως είχε γράψει το ΘΕΜΑ της Κυριακής αποκαλύπτοντας το σχέδιο για την αναχαίτιση της σαρωτικής επιδημίας χωρίς να γίνει lockdown.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις