Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ναυάγιο Καλλιστώ: Ο εισαγγελέας διέταξε σύλληψη του πλοιάρχου του Maersk

Ναυάγιο Καλλιστώ: Ο εισαγγελέας διέταξε ...

Για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια

Ο εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψη του πλοιάρχου του Maersk Launceston για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια μετά το πρωτοφανές ναυτικό ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ». Το περιστατικό της σύγκρουσης σημειώθηκε λίγο μετά τις 7:30 το πρωί της Τρίτης.

Το ναρκαλιευτικό του Πολεμικού Ναυτικού Καλλιστώ, σχεδόν κόπηκε στα δύο, όταν πέρασε κυριολεκτικά από πάνω του το θηριώδες φορτηγό πλοίο της Maersk. Το ναρκοθηρευτικό του ΠΝ προσδέθηκε από ρυμουλκά και παρότι είχε πάρει κλίση, είχε χάσει μεγάλο κομμάτι της πρύμνης του και πήρε νερά πριν κλειδωθούν τα στεγανά από τα αμπάρια, ρυμουλκείται ασφαλώς στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Απόρροια του ατυχήματος ήταν ο τραυματισμός δύο μελών του πληρώματος του Καλλιστώ, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Αμφότεροι, δεν διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους. Την ίδια ώρα, ανακρίνεται ο καπετάνιος του εμπορικού πλοίου κι όσοι βρίσκονταν στη γέφυρα. Συνολικά το Καλλιστώ είχε 27 άτομα πλήρωμα.

Η ανακοίνωση του ΠΝ: «Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και περί ώρας 07:30 στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού σημειώθηκε πρόσκρουση εμπορικού πλοίου με το ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ. Από το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες αντιμετώπισης του περιστατικού».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις