Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι οικότροφοι της Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών θα προβούν σε κινητοποίηση στη Σύγκλητο

Οι οικότροφοι της Εστίας του Πανεπιστημί...

Στις 9 το πρωί της Τρίτης 20/10 ενώ καλούν και όλους όσους μένουν στην Εστία σε γενική συνέλευση το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης 22/10

Tην περασμένη Πέμπτη 15/10/2020 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση του Συλλόγου Οικοτρόφων Εστίας Πάτρας στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Χρήστο Μπούρα σχετικά με τα ζητήματα του ανοίγματος του εστιατορίου με όλα τα υγειονομικά μέτρα, του δικτύου ίντερνετ της Εστίας & της ανέγερσης νέων κτηρίων. Ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας Πάτρας ζήτησε επίσης όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις των πρωτοετών φοιτητών για δωμάτιο στην Εστία.

Για το ζήτημα της στέγασης των πρωτοετών φοιτητών, ο Πρύτανης φέρεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, να είπε ότι «είτε θα δεχθούμε να πεταχτούν από την Εστία οι μεγαλοετείς φοιτητές για να μπουν οι πρωτοετείς ή το αντίθετο και ζήτησε τη θέση του Συλλόγου για το τι από τα δύο πρέπει να γίνει.»

Ως Φοιτητικός Σύλλογος Εστίας απαντάμε στον κ. Πρύτανη το εξής, συνεχίζει η ανακοίνωση:

«Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι μας βάζει η Πρυτανεία να διαλέξουμε ποιοι συνάδελφοί μας θα πεταχτούν στο δρόμο και ποιοι όχι. Αν η Πρυτανεία ψάχνει χώρο για να μείνουν οι φοιτητές, τότε να τον αναζητήσει στα κτήρια που έχουν πέσει από το σεισμό εδώ και 12 χρόνια για τα οποία δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για να ανακαινιστούν. Να τον αναζητήσει στην Εστία που υπάρχει στα Συχαινά, για την οποία δεν έχει πει κουβέντα.

Ας μας απαντήσει ο κ. Πρύτανης, αν τόσο πολύ τον απασχολεί τι θα γίνει με τη στέγαση των φοιτητών γιατί ενώ μας λέει ότι υπάρχει μελέτη για ανέγερση νέων κτηρίων δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για να ξεκινήσουν οι εργασίες; Η πραγματική στόχευση της Πρυτανείας δεν είναι να φροντίσει για τη στέγαση των φοιτητών, αλλά να στραφούμε ο ένας απέναντι στον άλλο που μένουμε στον ίδιο χώρο και αντιμετωπίζουμε καθημερινά τα ίδια προβλήματα γιατί η κυβέρνηση και η Πρυτανεία δεν δίνουν δεκάρα για τις ανάγκες μας.

Ο Σύλλογος της Εστίας δεν είναι αρμόδιος να κάνει το χωροφύλακα για το ποιος πρέπει ή δεν πρέπει να μένει στην Εστία. Ο Σύλλογος θα στέκεται πάντα δίπλα σε κάθε εστιακό φοιτητή που δυσκολεύεται να ολοκληρώσει τις σπουδές του, που αναγκάζεται να δουλεύει παράλληλα για να μπορέσει να σπουδάσει.

Καλούμε όλους τους φοιτητές σε ξεσηκωμό!

Καλούμε όλους τους οικότροφους της Εστίας στην κινητοποίηση την Τρίτη 20/10 στις 9:00 στην Σύγκλητο της Πρυτανείας για να καταθέσουμε τα αιτήματά μας! Καλούμε όλους τους οικότροφους της Εστίας στην Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 22/10 στις 19:00 στο Θέατρο της Εστίας!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις