Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το thebest ρώτησε κι έμαθε αν είναι υποχρεωτική η μάσκα στην οδήγηση με μηχανάκι ή αυτοκίνητο

Το thebest ρώτησε κι έμαθε αν είναι υποχ...
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Πολίτες κατήγγειλαν ότι τους επιδόθηκαν ή απειλήθηκαν με πρόστιμο επειδή δεν φορούσαν μάσκα μέσα στο αυτοκίνητο ή πάνω στο δίκυκλο

Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας την ώρα της οδήγησης στο ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο ή στο δίκυκλο; Τι ισχύει για τα full face κράνη και τη χρήση μάσκας;

Πολλά τα ερωτήματα για την υποχρεωτική χρήση μάσκας που προέκυψαν τις προηγούμενες ημέρες κατά την επέκταση εφαρμογής του μέτρου και στους εξωτερικούς χώρους. 

Αρκετοί πατρινοί πολίτες υποστήριζαν οτι τους επιδόθηκαν πρόστιμα από τους αστυνομικούς που έκαναν ελέγχους για τις μάσκες, την ώρα που οδηγούσαν το δίκυκλο ή το αυτοκίνητό τους χωρίς να φορούν μάσκα.

Το thebest ρώτησε την τοπική αστυνομία και η απάντηση που λάβαμε ήταν ξεκάθαρη. Η χρήση μάσκας κατά την οδήγηση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική και δεν μπορεί να επιδοθεί πρόστιμο στον οδηγό ή τον αναβάτη. Υποχρεωτική είναι η μάσκα μόνο στα Μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ταξί.

Άλλοι πολίτες υποστήριζαν οτι αν κατά την οδήγηση δίκυκλου φοράς κράνος full face - που καλύπτει δηλαδή όλο το πρόσωπο, συνεπώς και τη μύτη και το στόμα - δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Και σε αυτό το ερώτημα ισχύει η προηγούμενη απάντηση. Το κράνος είναι υποχρεωτικό στην οδήγηση δικύκλου - όπως η ζώνη στο αυτοκίνητο, όχι όμως η χρήση μάσκας.

Επιπλέον ρωτήσαμε την τοπική αστυνομία για τα πρόστιμα που επιβάλονται σε πολίτες που περπατούν μεμονωμένα και όχι σε χώρους συγχρωτισμού όπως οι πεζόδρομοι και οι πλατείες και αν μπορει να κοπούν "κλήσεις" των 150 ευρώ σε αυτούς αφού η οδηγία αναφέρει οτι η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους επιβάλλεται οταν υπάρχουν συνθήκες συγχρωτισμού.

Είναι στη ευχέρεια του εκτελεστικού οργάνου να κρίνει αν στο σημείο επικρατούν τέτοιες συνθήκες, ανέφεραν στο thebest πηγές από την τοπική αστυνομία.

Σε κάθε περίπτωση αν κάποιος πολίτης θέλει να υποβάλει ένσταση στο πρόστιμο που του έχει κοπεί, μπορεί εντός 5 εργάσιμων ημερών να απευθυνθεί στην αρμόδια αρχή που του το επέβαλε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις