Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης: εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή- Όλες οι εξελίξεις

Ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης: εγκλημ...

Χειροκροτήματα και επεισόδια έξω από το Εφετείο

Ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης: εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή.. Κλάματα και χειροκροτήματα μέσα στην αίθουσα, με λυγμούς βγήκε από την αίθουσα η Μάγδα Φύσσα, σήκωσε τις γροθιές και της φώναξε "δικαιωθήκαμε".

Μάγδα Φύσσα: Ο Παύλος τα κατάφερε... Γιε μου! ΒΙΝΤΕΟ

Ένοχος στη δίκη της Χρυσής Αυγής και ο Πατρινός δικηγόρος Μιχάλης Αρβανίτης

 

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Μάγδα Φύσσα δήλωσε: "Ο Παύλος τα κατάφερε... Γιε μου", Και το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί έξω από το Εφετειο ξέσπασε σε χειροκροτήματα ενώ σημειώθηκαν και επεισόδια.

Ομόφωνα η ελληνική Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση «ενδεδυμένη με τον μανδύα πολιτικού κόμματος», σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα της υπόθεσης. Η απόφαση του δικαστηρίου δίνει πολλά μηνύματα, τόσο αποδεχόμενη τη ναζιστική φύση της οργάνωσης όσο και για τα ιδεολογικά κίνητρα με τα οποία κινήθηκαν τα μέλη της.

Συνολικά η απόφαση του δικαστηρίου είναι η ακόλουθη:

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η οποία έχει πολλαπλό αντίκτυπο στην κοινωνική και πολιτική σκηνή της χώρας, επτά πρώην βουλευτείς της ΧΑ κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση κήρυξε ενόχους για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ τους πρώην βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριο Κουκούτση. Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι και οι δυο αποκαλούμενοι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Νωρίτερα, οι δικαστές επίσης ομόφωνα έκριναν ένοχο για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα τον καθ' ομολογία δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά και 15 ακόμη από τους συνολικά 18 κατηγορούμενους για τη συγκεκριμένη εγκληματική πράξη. Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών, ένοχοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι.

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, οι δικαστές μετέτρεψαν την αρχική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος τριών εκ των τεσσάρων αρχικών παθόντων. Για τον τέταρτο παθόντα τα το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή σωματική βλάβη και έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη ως προς το συγκεκριμένο πρόσωπο λόγω παραγραφής.

Το δικαστήριο σε ό,τι αφορά στο αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής (κακούργημα) μετέτρεψε σε απλή οπλοκατοχή για τους πρώην βουλευτές Μιχαλολιάκο, Γερμενή, Κασιδιάρη, Λαγό, Μίχο και Μπούκουρα. Τέλος, το δικαστήριο κατά περίπτωση έκρινε ενόχους οκτώ κατηγορούμενους για παράνομη οπλοκατοχή.

 Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για την αναγνώριση ελαφρυντικών. Μέχρι στιγμής αιτούνται γενικά σύννομο βίο (ο παλιός πρότερος έντιμος βίος), μεταγενέστερα καλή συμπεριφορά κ.α.

 Νωρίτερα, με την ολοκλήρωση της απόφασης επικράτησε πανζουρλισμός, χειροκροτήματα μέσα και έξω από την αίθουσα, ενώ η μητέρα του Παύλου Φύσσα τρέχοντας βγήκε από το ακροατήριο, φωνάζοντας εν μέσω χιλιάδων ζητωκραυγών «Γιέ μου... τα κατάφερες» και ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της κόρης της.

 

«Δικαιώθηκα, έχασα ένα παιδί αλλά έχω κερδίσει όλα τα παιδιά του κόσμου» είπε ακόμα η Μάγδα Φύσσα απευθυνόμενους σε συγκέντρωση.

Μαρία Λεπενιώτη: Ποια είναι η Πρόεδρος του δικαστηρίου που δίκασε τη Χρυσή Αυγή

Δίκη Χρυσής Αυγής: Με τι ποινές απειλούνται οι χρυσαυγίτες - Πότε θα ανακοινωθούν

 

 Χρυσή Αυγή: Oι δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας και πολιτικών αρχηγών - BINTEO

Πώς είδαν τα διεθνή ΜΜΕ την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή - ΒΙΝΤΕΟ

Δηλώσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής: Οι μέλισσες νίκησαν τους λύκους 

Βγαίνοντας από το Εφετείο συνήγοροι της πολιτικής αγωγής έκαναν δηλώσεις για την δικαίωση των θυμάτων της Χρυσής Αυγής αλλά και της κοινωνίας, λέγοντας χαρακτηριστικά «οι μέλισσες νίκησαν τους λύκους».

«Η σημερινή απόφαση αποτελεί μια δικαίωση του αντιφασιστικού κινήματος και των συνηγόρων πολιτικής αγωγής. Είναι μια απόφαση η οποία τερματίζει την ατιμωρησία της φασιστικής δράσης στην Ελλάδα και ακυρώνει την προσπάθεια της αναβίωσης της φασιστικής βίας. Στο κρίσιμο ζήτημα εάν η Χρυσή Αυγή αποτελεί ή όχι εγκληματική οργάνωση το Δικαστήριο απαντάει ένα κεφάλαιο "Ναι". Καταδικάζει εφτά στελέχη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και όλους του υπόλοιπους βουλευτές και κατηγορούμενους για αδίκημα ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, άρα δηλαδή δεν αθωώνει κανένα από τα στελέχη» υπογράμμισε ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων ψαράδων στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

Κατόπιν ο κ. Παπαδάκης ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες για το σύνολο των κατηγοριών και των υποθέσεων, τονίζοντας ότι «η υπόθεση των Αιγυπτίων ψαράδων αντιμετωπίστηκε από το δικαστήριο, ορθά, ως απόπειρα ανθρωποκτονίας και όχι ως βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως η εισαγγελέας πρότεινε, και οι δράστες κρίθηκαν ένοχοι και για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση».

Αυτή τη στιγμή, όπως ανέφεραν οι δικηγόροι, το Δικαστήριο συζητά τα αιτήματα των κατηγορουμένων για ελαφρυντικά, διαδικασία στην οποία οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής δεν έχουν δικονομικά λόγο, ούτε για τις ποινές, ούτε για τις αναστολές αλλά, όπως είπε ο κ. Παπαδάκης «θα έχει λόγο ο λαός και είναι βέβαιο ότι θα αποτρέψει κάθε απόπειρα οι δράστες να πέσουν στα μαλακά και ακόμα μια φορά το Δικαστήριο θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων». «Η σημερινή απόφαση είναι ένα μήνυμα τιμωρίας και όχι ατιμωρησίας, ένα μήνυμα απαγορευτικό για τις δυνάμεις του φασισμού στα νησιά, στα σύνορα, στα Καμένα Βούρλα, στο Τυμπάκι και όπου αλλού. Η κοινωνία αγωνίζεται επί εφτά χρόνια και πέτυχε μια ιστορική νίκη, μέσα και έξω από τα δικαστήρια» κατέληξε ο κ. Παπαδάκης.

Κατόπιν ο Θανάσης Καμπαγιάννης, επίσης δικηγόρος πολιτικής αγωγής και μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, χαρακτήρισε την απόφαση «ιστορική». Όπως είπε «το Δικαστήριο δίκασε την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Έκρινε το σύνολο του πολιτικού της συμβουλίου ως διευθύνουσα ομάδα εγκληματικής οργάνωσης. Εκτός του Μιχαλολιάκου δηλαδή καταδικάζει και τον Κασιδιάρη, τον Λαγό, τον Γερμενή, τον Παναγιώταρο, τον Παππά, τον Ματθαιόπουλο. Το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας κρίθηκε κομμάτι της εγκληματικής οργάνωσης με την κατηγορία της ένταξης. Αυτό δηλαδή που το αντιφασιστικό κίνημα έλεγε επί δεκαετίες στις προκηρύξεις του, ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική συμμορία μαχαιροβγαλτών, επισφραγίστηκε σήμερα από το Δικαστήριο. Όλες οι εγκληματικές ενέργειες εκπορεύονταν από τον αρχηγό. Όλες οι δολοφονίες και οι απόπειρες ανθρωποκτονιών εκπορεύονταν από τον Μιχαλολιάκο. Αυτή είναι η απόφαση του Δικαστηρίου και ελπίζουμε στη φάση των ποινών να μην επιτρέψει το Δικαστήριο παρερμηνείες. Σε κάθε περίπτωση αυτό το οποίο μπορούμε να πούμε είναι ότι μιλάμε σήμερα για μια πρώτη δικαίωση των θυμάτων της ναζιστικής βίας. Σήμερα κέρδισε ο κόσμος της αλληλεγγύης, κέρδισε ο κόσμος της ανθρωπιάς. Κέρδισαν οι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν στο Εφετείο. Μπορούμε να πούμε ότι αποδείξαμε ότι σε μια δύσκολη στιγμή για την κοινωνία οι μέλισσες μπορούν να νικάνε τους λύκους» κατέληξε ο κ. Καμπαγιάννης.

Την ώρα των δηλώσεων κάποιοι αλληλέγγυοι είχαν συγκεντρωθεί και πάλι μπροστά στο Εφετείο όπου φώναξαν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής.

 

 

 

Νωρίτερα: Εγκληματική οργάνωση έκρινε τη Χρυσή Αυγή το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην απόφαση που ανακοινώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι. Συγκεκριμένα ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Γερμενής, Παναγιώταρος και Παπάς. Επτά συνολικά βουλευτές κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, 11 για ένταξη σε εγκληματική οεργάνωση. Επεισόδια ξέσπασαν έξω από το Εφετείο. Πέφτουν δακρυγόνα και νερά. 

Η δίκη συνεχίζεται με τη διαδικασία των ελαφρυντικών - Τοποθετούνται οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Νωρίτερα Ένοχο κατά το κατηγορητήριο έκρινε το δικαστήριο τον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής μετά από 5,5 χρόνια ακροαματικής διαδικασίας και επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Φύσσα.Με χειροκροτήματα έκανε δεκτή την ανακοίνωση το ακροατήριο έξω από το δικαστήριο.
Εκεί βρίσκονται Αλέξης Τσίπρας, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Κουτσούμπας, Γιάννη Βαρουφάκης και χιλιάδες κόσμου.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε ένοχους όλους τους κατηγορουμένους για τη δολοφονία Φύσσα με πρώτο τον Γιώργο Ρουπακιά πλην των κατηγορουμένων Σαντοριναίο και Τσακανίκα.

Για τη δολοφονία Φύσσα ένοχοι κρίθηκαν:

Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης
Γεώργιος Δήμου
Ελπιδοφόρος Καλαρίτης
Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός
Κωνσταντίνος Κορκοβίλης
Αναστάσιος Μιχάλαρος
Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης
Γεώργιος Σκάλκος
Γέωργιος Σταμπέλος
Λέων Τσαλίκης
Αθανάσιος Τσόρβας
Νικόλαος Τσόρβας και
Αριστοτέλης Χρυσαφίτης


Παράλληλα ένοχοι κρίθηκαν και όλοι όλοι όσοι κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των Αιγύπτιων ψαράδων.

Όσον αφορά την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και έκρινε ένοχους τους κατηγορούμενους Καστρινός, Πανταζής και Χατζηδάκης ενώ για τους υπόλοιπους παύει η δίωξη για απλή σωματική βλάβη.

Ένοχοι για Μιχαλολιάκος Κασιδιάρης Λαγός ένοχοι για διεύθυνση εγκλ.οργανωσης

Τελευταία θα είναι η απόφαση για το μείζον ζήτημα του χαρακτηρισμού της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

 

NΩΡΙΤΕΡΑ Xιλιάδες πολίτες βρίσκονται γύρω από το Εφετείο κρατώντας πλακάτ με συνθήματα κατά του φασισμού και του ναζισμού, αλλά και σε άλλα σημεία, εντός και εκτός της Ελλάδας, αναμένουν από την Δικαιοσύνη την πιο θεμελιώδη απάντησή της στο ερώτημα που θέτει κάθε ποινική υπόθεση: Αθώος ή Ένοχος. Η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι ιστορικής σημασίας.

Οι δικαστές, που επί ένα μήνα συνεδρίαζαν υπό άκρα μυστικότητα, σήμερα καλούνται να αποδώσουν δίκαιο στα θύματα τριών συγκεκριμένων αιματηρών υποθέσεων και να αποφανθούν αν τα εγκλήματα αυτά έγιναν «σε εφαρμογή των καταστατικών “αρχών”» και επιδιώξεων μιας εγκληματικής οργάνωσης.

Το δικαστήριο θα κρίνει πρόσωπα και θα αποτιμήσει νομικά την ευθύνη καθενός. Παράλληλα με την ετυμηγορία του θα δώσει μία απάντηση στο αν οι κατηγορούμενοι για τις επιθέσεις λειτούργησαν αυτόνομα και μεμονωμένα -όπως είπε η εισαγγελέας- ή ως «γρανάζια» «ενός μισαλλόδοξου, βίαιου, ναζιστικής μορφής και δομής μηχανισμού που εκφράστηκε με λόγια και έργα ακραία».

Από την αντίληψη των δικαστών γι αυτό το ζήτημα θα κριθεί και η τύχη προσώπων, με πρώτο τον Νίκο Μιχαλολιάκο, που σύμφωνα με την κατηγορία έθεταν τα «γρανάζια» σε κίνηση τόσο στις υποθέσεις Φύσσα, Αιγύπτιων ψαράδων και ΠΑΜΕ, όσο και σε δεκάδες άλλες.

Το δικαστήριο σήμερα, με τον θεσμικό ρόλο που έχει, απαντά αν στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής υφίσταται νομικά μία αυστηρά δομημένη εγκληματική οργάνωση που μία εντολή της ή μία έγκρισή της όπλιζε χέρια ή αν κάποια πρόσωπα έδρασαν αυτόβουλα και ανεξάρτητα.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη στις 11 το πρωί πρόκειται να ξεκινήσει την ανάγνωση της απόφασης στην αίθουσα τελετών του Εφετείου που θα έχει πλέον περιορισμένες θέσεις -περίπου 300 από τις 850 που διαθέτει- για παρευρισκόμενους -δικηγόρους, κατηγορούμενους, δημοσιογράφους, κοινό-λόγω των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού.

Χρυσή Αυγή: Χιλιάδες κόσμου έξω από το Εφετείο ενόψει της ανακοίνωσης της απόφασης

 

 

Η ώρα της απόφασης, έξω απο το Εφετείο

Ποια είναι η Αρεοπαγίτης που προεδρεύει στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Η κ. Λεπενιώτη, που πλέον έχει προαχθεί σε αρεοπαγίτη, εισήλθε στο δικαστικό Σώμα το 1984 σε ηλικία 26 ετών. Είναι νομικός με μεταπτυχιακό τίτλο στο αστικό και εργατικό δίκαιο. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Κατά τη διάρκεια της δίκης προήχθη από εφέτη σε πρόεδρο εφετών και πριν λίγο καιρό σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Στο παρελθόν έχει χειριστεί πολλές ιδιαίτερες δίκες, όπως το αποκαλούμενο «συνδικάτο του εγκλήματος», δίκες εκβιαστών, τη δίκη για εξοπλιστικά με βασικό κατηγορούμενο πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου κ.α .

Πριν από 32 χρόνια η κ. Λεπενιώτη ήταν η ανακρίτρια που είχε χειριστεί την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του Δημήτρη Κουσουρή από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής το τότε στέλεχος της Αντώνη Ανδρουτσόπουλο ή «Περίανδρο».

Οι κατηγορούμενοι, οι υποθέσεις και οι κατηγορίες

Δολοφονία Παύλου Φύσσα (ξημερώματα 18ης Σεπτεμβρίου 2013 Κερατσίνι από μέλη Τοπικής Νίκαιας)

Κατηγορούμενοι: 18

Γιώργος Ρουπακιάς: ανθρωποκτονία από πρόθεση

Ιωάννης Καζαντζόγλου: άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία

Απλή συνέργεια στη δολοφονία οι:

Ιωάννης Άγγος

Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης

Γεώργιος Δήμου

Ελπιδοφόρος Καλαρίτης

Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός

Κωνσταντίνος Κορκοβίλης

Αναστάσιος Μιχάλαρος

Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης

Σταύρος Σαντοριναίος

Γεώργιος Σκάλκος

Γέωργιος Σταμπέλος

Γεώργιος -Χρήστος Τσακανίκας

Λέων Τσαλίκης

Αθανάσιος Τσόρβας

Νικόλαος Τσόρβας και

Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Επίθεση σε βάρος τριών Αιγύπτιων ψαράδων (Ικόνιο Περάματος 12 Ιουνίου 2012 από μέλη της Τοπικής Περάματος) 

Κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας: 5

Αναστάσιος Πανταζής πυρηνάρχης Περάματος

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Δημήτριος Αγριογιάννης

Θωμάς Μαριάς και

Μάρκος Ευγενικός.

Επίθεση σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ (12 Σεπτεμβρίου 2013 στο Πέραμα από μέλη τοπικής Περάματος σε βάρος αφισοκολλητών έξω από Ζώνη)

Κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας: 4

Αναστάσιος Πανταζής

Χρήστος- Αντώνιος Χατζηδάκης

Κυριάκος Αντωνακόπουλος και

Ιωάννης Καστρινός.

Οι 24 από τους 26 κατηγορούμενους για τις τρεις επιθέσεις βαρύνονται επιπλέον και με το αδίκημα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Οι άλλοι 2 – οι πυρηνάρχες Πατέλης και Πανταζής - βαρύνονται με αυτό της διεύθυνσης μαζί με τους 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής (ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα που προέκυψε μετά τις εκλογές Ιουνίου 2012)

Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

Κατηγορούμενοι συνολικά 20 (18 βουλευτές και 2 πυρηνάρχες)

Νίκος Μιχαλολιάκος

Χρήστος Παππάς

Ηλίας Κασιδιάρης

Γιάννης Λαγός

Ηλίας Παναγιώταρος

Κωνσταντίνος Μπαραμπαρούσης

Ελένη Ζαρούλια

Γιώργος Γερμενής

Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Νίκος Μίχος

Γιώργος Γερμενής

Αντώνης Γρέγος

Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος

Ευστάθιος Μπούκουρας

Πολύβιος Ζησιμόπουλος

Νίκος Κούζηλος

Αρτέμης Ματθαιόπουλος

Δημήτρης Κουκούτσης.

Και οι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής

Επιπλέον κατηγορίες για κακουργηματικού ή πλημμεληματικού βαθμού οπλοκατοχή αντιμετωπίζουν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Νίκος Μίχος (όπλα και πυρομαχικά) Στάθης Μπούκουρας και Χρήστος Παππάς ο οποίος βαρύνεται επίσης και με υπεξαίρεση μνημείου (πλημμέλημα)

Ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική

Κατηγορούμενοι συνολικά 45 (οι 24 από τις τρεις πρώτες υποθέσεις) και οι ακόλουθοι 21:

Διονύσης Αγιοβλασίτης

Γεώργιος Αποστολόπουλος

Νικόλαος Αποστόλου

Χρήστος Γαλανάκης

Σαββας Γαροφαλάκης

Αριστόδημος Δασκαλάκης

Γεώργιος Καλπιτζής

Διονύσιος Λιακόπουλος

Εμμανουήλ Μαυρικάκης

Θωμάς Μπαρέκας

Νικολέτα Μπενέκη

Νικόλαος Παπαβασιλείου

Γιώργος Περρής

Γιώργος Πετράκης

Βενετία Πόπορη (αστυνομικός)

Βασίλειος Σιατούνης

Θεώνη Σκαρπέλη

Θέμις Σκορδέλη

Χρήστος Στεργιόπουλος

Αθανάσιος Στράτος

Εμμανουήλ Ψυλλάκης.

Το σύνολο των κατηγορουμένων που είναι αντιμέτωποι με εγκληματική οργάνωση, είτε ως ηγεσία είτε ως μέλη, είναι 65.

Άλλοι 3 δικάζονται για πλημμελήματα. Πρόκειται για τους

Μαργαρίτα Μικελάτου (σύζυγος Ρουπακιά) για ψευδή κατάθεση

Θεόδωρο Στέφα για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών και

Αναστάσιο Χιλιό για παράνομη κατοχή όπλων και κατοχή ναρκωτικών

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς έξω από το Εφετείο περιμένοντας την απόφαση της ιστορικής δίκης.

Ισχυρή ειναι η παρουσία και της αστυνομίας

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκεται από νωρίς η Μάγδα Φύσσα. Η μητέρα του Παύλου δεν έχει λείψει από το δικαστήριο ούτε μία ημέρα εδώ και επτά χρόνια, κατά τις ακροαματικές διαδικασίες. Η κ. Φύσσα συνοδευόταν από τον πατέρα του Παύλου Φύσσα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις