Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έχουν πάρει… φωτιά κινητά και τηλεδιασκέψεις στους Συλλόγους της Πάτρας λόγω κορωνοϊού

Έχουν πάρει… φωτιά κινητά και τηλεδιασκέ...

Οι πανδημία άλλαξε τις συνήθειες

 

Ο κορωνοϊός άλλαξε πλήρως και τη… ρουτίνα των μελών επαγγελματικών Συλλόγων, Συνδικάτων κι Εργατικών Κέντρων καθώς οι συναντήσεις πολλών ατόμων πλέον δεν είναι δυνατές.

Έτσι έχουν πάρει «φωτιά» τα τηλέφωνα και οι τηλεδιασκέψεις, ενώ εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί έχουν πάει πίσω χρονικά και όλες οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων.

Ωστόσο οι συνδικαλιστές δεν έχουν υποστείλει τη σημαία των διεκδικήσεών τους και παραμένουν ετοιμοπόλεμοι κάθε φορά που προκύπτουν προβλήματα με εργαζόμενους λόγω αυθαιρεσιών εκ μέρους της εργοδοσίας.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr η Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας. Γιώτα Παναγοπούλου, οι συνήθειες των συνδικαλιστών έχουν αλλάξει άρδην τους τελευταίους μήνες και μετά τις πρώτες απαγορεύσεις που υπήρξαν λόγω της πανδημίας. Οι Σύλλογοι της πόλης αποφεύγουν τις συναντήσεις πολλών ατόμων, οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται συνήθως συμφωνούνται δια τηλεφώνου ή τηλεδιασκέψεων και οι αρχαιρεσίες έχουν αναβληθεί.

Ουσιαστικά οι Γενικές Συνελεύσεις Συλλόγων και Συνδικάτων δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν αφού οι συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους δεν επιτρέπονται. Ως εκ τούτου οι εν ενεργεία Διοικήσεις έχουν πάρει παράταση ζωής μέχρι τουλάχιστον το τέλος του έτους. Προς τούτο έχει ψηφιστεί σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου ώστε όλες οι πράξεις και αποφάσεις των Δ.Σ. με την σημερινή τους σύνθεση να είναι τυπικώς νόμιμες.

Ωστόσο οι κινήσεις των συνδικαλιστικών φορέων έχει δυσκολέψει σημαντικά λόγω της μη προσωπικής επαφής των εκλεγμένων στα προεδρία με τα μέλη των Συλλόγων. Πάντως όμως, μας εξηγεί η κυρία Παναγοπούλου, δεν έχει καμφθεί η αγωνιστική διάθεση κι ετοιμότητα.

Υπάρχουν συναντήσεις με μεμονωμένα μέλη που αντιμετωπίζουν προβλήματα στον χώρο εργασία τους, γίνονται παραστάσεις διαμαρτυρίας καθώς και παρεμβάσεις προς την Επιθεώρηση Εργασίας για την επίλυσή τους. Όμως αποφάσεις για απεργίες και κινητοποιήσεις δύσκολα λαμβάνονται λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις