Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλοκαιρινός Οκτώβριος στην Αχαΐα- ΑΝΑΛΥΣΗ

Καλοκαιρινός Οκτώβριος στην Αχαΐα- ΑΝΑΛΥΣΗ

ΔΕΙΤΕ τι δείχνουν τα στοιχεία

Θερμή εισβολή εκδηλώνεται στην χώρα μας το τελευταίο διήμερο, 4 & 5/10, με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 30oC σε πολλές περιοχές.

Και ο νομός Αχαΐας βάδισε σε παρόμοια μονοπάτια με την θερμοκρασία να ξεπερνά κατά 5-10oC την μέση κλιματική τιμή ακόμη και σε ημιορεινά-ορεινά τμήματά του, σύμφωνα με καταγραφές από αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς της περιοχής, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και ιδιωτών, τύπου DAVIS.

Ο επιφανειακός ανατολικός άνεμος που πνέει κατά περιόδους το τελευταίο διήμερο, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην χωρική κατανομή των θερμοκρασιών.

Έτσι, λοιπόν, οι υψηλότερες τιμές καταγράφηκαν σε υπήνεμες σε αυτόν τον άνεμο περιοχές, όπως παρατηρείται και στον παρακάτω πίνακα.

Πρόκειται για θερμοκρασίες που ναι μεν έχουν επαναληφθεί στο παρελθόν αλλά χαρακτηρίζονται από μεγάλη σπανιότητα για την περίοδο που διανύουμε.

 

ΔΕΙΤΕ στον πίνακα που ακολουθεί τη θέση του σταθμού, τη μέγιστη θερμοκρασία που καταγράφηκε, το υψόμετρο, τον φορέα και την έναρξη λειτουργίας του σταθμού: 

 

Επιμέλεια : Νικόλας Σερέτης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις