Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Ώρα Πατρών τιμά την ημέρα απελευθέρωσης από το ναζιστικό ζυγό

Η Ώρα Πατρών τιμά την ημέρα απελευθέρωση...

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

Σήμερα συμπληρώνονται 76 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης μας από τον φασιστικό ζυγό.  Η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ τιμώντας τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης συμμετείχε στον εορτασμό που διοργάνωσε ο Δήμος Πατρέων στα Ψηλά Αλώνια.

 Η Ώρα Πατρών, καλεί τη δημοτική αρχή Πελετίδη να σκύψει πάνω στο δίκαιο αίτημα των Αντιστασιακών, υλοποιώντας την ξεχασμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναδεικνύοντας τη βίλα Λυμπερόπουλου.  Αποτελεί το μοναδικό διασωθέν στρατόπεδο συγκέντρωσης ομήρων και κρατουμένων στη Νότια Ελλάδα, προοριζομένων από τους ναζί προς εκτέλεση ως αντίποινα στην αντιναζιστική δράση των Αντιστασιακών!

Με παλαιότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων το κτήμα Λυμπερόπουλου έχει κηρυχθεί ως «Πάρκο Εθνικής Αντίστασης». Απομένει να ολοκληρώσει τη μέριμνά του ο Δήμος και να μετατραπεί η βίλα σε «Μουσείο Εθνικής Αντίστασης», για να φιλοξενήσει φωτογραφίες και κειμήλια αγωνιστών εκείνης της περιόδου. Συμπληρωματικά, θα πρέπει να τοποθετηθούν προτομές Αντιστασιακών σε περίοπτες θέσεις της πόλης και να δοθούν σε οδούς, ονόματα αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Ακόμα να τοποθετηθούν ενημερωτικές πινακίδες με το ιστορικό τους, σε κτίρια που αποτελούν εμβλήματα της αντιφασιστικής-αντιναζιστικής Ιστορίας της Πάτρας (Αγγλικανική Εκκλησία, Καταφύγιο κλπ).

Η εναντίωσή μας σε ολοκληρωτικά καθεστώτα αποτελεί στις μέρες μας ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα, σήμερα που ο φασισμός σηκώνει κεφάλι ξανά σε ολόκληρη την Ευρώπη εκμεταλλευόμενος τις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής μας φτάνοντας σε σημείο μέχρι να κυβερνά ή συγκυβερνά σε κάποιες χώρες ή να έχει το θράσος να φοράει «μανδύα» δήθεν δημοκρατικών κομμάτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις