Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μετά το Patras Palace ο Αθανάσιος Στεφανόπουλος ενδιαφέρεται για το Alexander στα Αραχωβίτικα και για την Αγγλικανική Εκκλησία

Μετά το Patras Palace ο Αθανάσιος Στεφαν...

Συζητάει να περάσει το κτίριο στα χέρια του

Ενδιαφέρον για επενδύσεις και φιλανθρωπικά έργα στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή συνεχίζει να δείχνει ο Αθανάσιος Στεφανόπουλος. 

Πιο συγκεκριμένα, μετά την αγορά του ξενοδοχείου Patras Palace  ο ομογενής από την Αμερική που έκανε δωρεά την ανακαίνιση του σπιτιού στο οποίο γεννήθηκε, στην Πάτρα, ο ποιητής Κωστής Παλαμάς, συζητάει να περάσει στα χέρια του η Αγγλικανική Εκκλησία.

Αυτή η κίνηση έρχεται λίγο διάστημα μετά τις συζητήσεις που έγιναν για το ξενοδοχείο Alexander, στα Αραχωβίτικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τώρα ενώ παραμένει άγνωστο το πώς σκέφτεται να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο κτίριο.

Να σημειώσουμε ότι η Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, είναι ένας πανέμορφος Ιερός Ναός που η κατασκευή του ξεκίνησε το έτος 1872 και αποπερατώθηκε το 1878, απόρροια της ανθηρής αγγλικής κοινότητας της εποχής του σταφιδεμπορίου στην Πάτρα. Μέλη της είναι οι Άγγλοι που ζουν στην πόλη και κυρίως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και στελέχη επιχειρήσεων.

Ποιος είναι ο Αθανάσιος Στεφανόπουλος - Η σημαντική δωρεά για την πόλη

Πριν κάποια χρόνια προχώρησε σε μία σημαντική κίνηση για την Πάτρα αφού αγόρασε το σπίτι του Κωστή Παλαμά, στην οδό Κορίνθου. Το σπίτι που γεννήθηκε ο Παλαμάς μπορεί να το πατά πια όποιος επιθυμεί, αφού έχει ανακαινιστεί και λειτουργεί πια ως Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς», χάρη στον Πατρινό ευεργέτη Αθανάσιο Στεφανόπουλο, τον ομογενή που ζει και δραστηριοποιείται δεκαετίες στην Καλιφόρνια και ο οποίος αγόρασε και μετέτρεψε την οικία, σε έναν χώρο πολιτισμού και γραμμάτων.

Ο χώρος εγκαινιάστηκε το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018, ημέρα των γενεθλίων του ποιητή, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο ίδιος είχε πει τότε ότι ως έφηβος είχε ασχοληθεί με το έργο και τη ζωή του Κωστή Παλαμά και πως όταν έμαθε ότι η πατρική οικεία του ποιητή έμενε κλειστή «το εφηβικό συναίσθημα αφυπνίστηκε ως χρέος». Αν και έφυγε σε νεαρή ηλικία για σπουδές στις ΗΠΑ, φαίνεται πως δεν ξέχασε ποτέ την γενέτειρα του. 

Γεννημένος στην Πάτρα, ο Αθανάσιος Στεφανόπουλος, έφυγε σε νεαρή ηλικία για τις ΗΠΑ, αρχικά για να σπουδάσει και στη συνέχεια να διαπρέψει στην Καλιφόρνια, στον επιχειρηματικό τομέα.

Αν και έφυγε νωρίς από την Πάτρα, ο Αθανάσιος Στεφανόπουλος δεν ξέχασε ποτέ την Πάτρα. Έρχεται, αθόρυβα πάντα, στη γενέτειρα του τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο και εκτιμάται ότι έχει κάνει πάνω από 120 ταξίδια στην Ελλάδα, αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο εξωτερικό. Εξάλλου, ο ίδιος ποτέ δεν έχει αποκοπεί από τις ρίζες του. Από τους συγγενείς του, τους φίλους του, τη γειτονιά που μεγάλωσε στα Μποζαίτικα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις