Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Επιστημονική Ολυμπιάδα θεσμοθετείται & θα γίνεται στην Αρχαία Ολυμπία από το 2021

Η Επιστημονική Ολυμπιάδα θεσμοθετείται &...

Στην επιστημονική Ολυμπιάδα θα μπορούν να μετέχουν & εμπειρογνώμονες διεθνούς κύρους, εκπρόσωποι φορέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή και διεθνών Οργανισμών

Οριστικοποιήθηκε και θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2021 η Διεθνής Επιστημονική Ολυμπιάδα που θα διεξαχθεί στην Αρχαία Ολυμπία στη γειτονική Ηλεία. Πρόκειται για έναν ετήσιο θεσμό, στον οποίο προχωρά η διεπιστημονική πρωτοβουλία Rebrain Greece σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Για τη διοργάνωση του ετήσιου επιστημονικού συνεδρίου διεθνούς εμβέλειας ο Aντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Εν μέσω πανδημίας, φάνηκε ότι η αξιοποίηση της τεχνολογίας και κατ’ επέκταση η επιστημονική γνώση βοήθησε να συνεχίσουμε τις εργασίες μας με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες σε κάθε επίπεδο της ζωής μας. Ένα από τα πρώτα στοιχήματα που έβαλε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ήταν να ενσωματώσει στις δράσεις της την επιστήμη και είμαι υπερήφανος που τα κατάφερε.

Με το σκεπτικό αυτό εξάλλου στις 31-01-2020 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος υπέγραψε τον πρώτο Περιφερειακό Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας Rebrain Western Greece. Επίσης στο Σύμφωνο Συνεργασίας της 31ης Ιανουαρίου προβλέψαμε μία πρωτοπόρα δράση, την ίδρυση του μόνιμου θεσμού της Επιστημονικής Ολυμπιάδας με αρχή το 2021, (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος) στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Στόχος μας είναι η ανάδειξη του ρόλου της επιστήμης για την επίλυση προβλημάτων μέσα από γόνιμους διαλόγους με πρωταγωνιστές τους νέους ανθρώπους αλλά πάντα σε συνεργασία με έμπειρους, καταρτισμένους επιστήμονες της κοινωνίας μας. Στην επιστημονική Ολυμπιάδα θα μπορούν να μετέχουν και εμπειρογνώμονες διεθνούς κύρους, εκπρόσωποι φορέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή/και διεθνών Οργανισμών. Η πρώτη θεματική της Ολυμπιάδας θα επικεντρωθεί στην επίδραση των επαυξημένων τεχνολογιών στην εργασία και την κοινωνία.

*Στην Ολυμπιάδα θα παρουσιαστούν σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές  και καινοτόμες ιδέες σε διάφορους τομείς της οικονομίας, όπως στην τηλεϊατρική, την τηλεργασία, την ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη, ενώ θα βραβευθούν οι καλύτερες ιδέες και οι καινοτόμες έξυπνες εφαρμογές, ιδρυμάτων, επιχειρήσεων ή φυσικών προσώπων».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις