Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παύλος Φύσσας: Ο συνήγορος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης μιλά στην Πάτρα

Παύλος Φύσσας: Ο συνήγορος στη δίκη της ...

Ανοικτή εκδήλωση ενόψει της ανακοίνωσης της απόφασης του Δικαστηρίου

Επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στις 11:00 το πρωί της 7ης Οκτωβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση για τους συνολικά 68 κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής, πεντέμισι ολόκληρα χρόνια μετά την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης.

Ενόψει της ανακοίνωσης της απόφασης η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» Πάτρας, διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Καταδίκη των νεοναζί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τη μέρα έκδοσης της απόφασης του δικαστηρίου. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, άσυλο και στέγη, χαρτιά στους μετανάστες.»

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 στον «Έσπερο» (άνω μέρος της πλατείας Γεωργίου) και σε αυτή θα είναι ομιλητές οι εξής: Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος, Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της ΧΑ, Στάθης Μακρίδης, εκπαιδευτικός και Δημήτρης Μπελιάς, υγειονομικός, ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας.

Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο εκδοτικός οίκος «Αντίποδες» (είναι ο εκδοτικός οίκος που τύπωσε σε βιβλίο την αγόρευση  Καμπαγιαννη στο δικαστήριο με τίτλο "Με τις μέλισσες ή με τους λύκους"), το βιβλιοπωλείο Πίξελ books και η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή).

Σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές αναφέρουν τα εξής:

H ώρα της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής έφτασε και για το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να σημάνει συναγερμός!

Στις 7 Οκτώβρη στις 11πμ το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση του.

H θέση ΟΛΩΝ των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής είναι να πάνε στη φυλακή. Είναι ώρα η ΑΔΕΔΥ και τα συνδικάτα να προχωρήσουν σε κλιμάκωση της αντιφασιστικής δράσης, με κάλεσμα σε απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων στις 7 Οκτώβρη, με μαχητική κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων και των μαθητών των σχολείων, με ξεσηκωμό από τις γειτονιές. Απαιτούμε να καταδικαστούν, επιτέλους, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν και μαζί τους όλος ο παραστρατιωτικός μηχανισμός της εγκληματικής οργάνωσης που έβγαζε τάγματα εφόδου στους δρόμους για να τρομοκρατούν και να χτυπάνε μετανάστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές των κινημάτων και της Αριστεράς. Απαιτούμε να μπει τέρμα στην ασυλία που τους παρείχε ο κρατικός μηχανισμός. Απαιτούμε να μην απαλλαγούν, ούτε να πέσουν στα μαλακά οι φασίστες, παίρνοντας ξανά το πράσινο φως για να βγουν από τις τρύπες τους, να εξασφαλίσουν εκατομμύρια χρηματοδότηση, να ανοίξουν γραφεία-ορμητήρια στις γειτονιές.

Δεν εφησυχάζουμε! Η καταδίκη της ΧΑ δεν είναι δεδομένη, παρά τα αδιάσειστα στοιχεία και το συνεχές σφυροκόπημα των μαρτύρων κατηγορίας που κατέθεσαν και στάθηκαν ηρωικά απέναντι στους δολοφόνους, αψηφώντας τους τραμπουκισμούς, ακόμα και σε βάρος των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής και της Μάγδας Φύσσα. Η προκλητική πρόταση της εισαγγελέως που επί της ουσίας, απαλλάσσει την ηγεσία της ΧΑ αλλά και οι συνεχείς προσπάθειες της κυβέρνησης της ΝΔ να ελέγξει τους μηχανισμούς της δικαιοσύνης με κάθε λογής ακροδεξιούς, δείχνουν πόσο «ανεξάρτητα» και «αμερόληπτα» κινούνται οι δικαστικές αρχές.

Χρειάζεται να συγκρουστούμε με την κυβέρνηση της ΝΔ που κλιμακώνει την ρατσιστική εκστρατεία κατά προσφύγων και μεταναστών με τις παράνομες απελάσεις – «επαναπροωθήσεις» και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, νομιμοποιώντας ξανά τη δράση των φασιστικών συμμοριών στο πλευρό της Αστυνομίας από τη Λέσβο και τον Έβρο μέχρι την Πλατεία Βικτωρίας. Η ΝΔ παίζει συστηματικά το χαρτί του ρατσισμού για να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει την οργή των εργαζόμενων και της νεολαίας από τις ευθύνες της για το άπλωμα της πανδημίας, της φτώχειας, της ανεργίας.

Η μόνη εγγύηση για την καταδίκη των νεοναζί είναι ο μαζικός αντιφασιστικός ξεσηκωμός! Η δύναμη του αντιφασιστικού κινήματος στους δρόμους, ήταν αυτή που επέβαλε την έναρξη της δίκης και την καταλυτική παρουσία της Πολιτικής Αγωγής μέσα στο δικαστήριο και οδήγησε στην ανοιχτή κρίση και την τριχοτόμηση της ΧΑ. Με αυτήν την δύναμη χρειάζεται να συνεχίσουμε για να επιβάλουμε και την οριστική καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας.

Οργανωνόμαστε λοιπόν, με τις εκδηλώσεις-συνελεύσεις που οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ μέσα στον Σεπτέμβρη για ολοκληρώσουμε νικηφόρα αυτήν την μεγάλη προσπάθεια.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα, οι μαθητές και οι φοιτητές, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, αντιρατσιστές και αντιφασίστες, κινήσεις γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ, το περιβαλλοντικό κίνημα, οι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, κάθε δημοκράτης και δημοκράτισσα που στέκεται ενάντια στην φαιά πανούκλα του φασισμού, πρέπει να είναι εκεί! Για να νοιώσει το δικαστήριο την καυτή ανάσα της οργής της πλειοψηφίας για τα εγκλήματα των νεοναζί.

Είναι μια ιστορική στιγμή, πέντε και παραπάνω χρόνια από την έναρξη της δίκης τον Απρίλη του 2015, για να ακουστεί δυνατά το σύνθημα ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ φασισμός! Για να κλείσουμε το δρόμο στη μαύρη εναλλακτική που στη κρίση του μεσοπολέμου οδήγησε στο Ολοκαύτωμα, τη φρίκη της εξόντωσης εκατομμυρίων στα Άουσβιτς και στο μακελειό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ελάτε να οργανώσουμε μαζί αυτή την μάχη!

Ολες και όλοι μαζί να σβήσουν οι ναζί!»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις