Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η Warner πιθανόν να μεταφέρει την πρεμιέρα των «Wonder Woman 1984» και «Dune» στις αίθουσες

Η Warner πιθανόν να μεταφέρει την πρεμιέ...

Λόγω της όλης αβεβαιότητας αλλά και για να βοηθήσει το «Tenet»ν α ανακάμψει στο αμερικάνικό box office

Μπορεί στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 το στούντιο της Warner να κυκλοφόρησε το πρώτο, αρκετά εντυπωσιακό τρέιλερ του ριμέικ του φιλμ επιστημονικής φαντασίας «Dune» σε σκηνοθεσία του Ντενί Βιλνέβ, ωστόσο αρκετοί πρόσεξαν μια μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια: έλειπε η ημερομηνία κυκλοφορίας της στις κινηματογραφικές αίθουσες από το τρέιλερ.

Στην περίοδο που ζούμε με όλη αυτή την αβεβαιότητα λόγω του covid-19 και τις συνεχείς αναβολές, πολλοί έχουν πιστέψει και θεωρούν πιθανό ότι η Warner σκοπεύει να αναβάλλει την ημερομηνία εξόδου του «Dune» στις αίθουσες.

Το Deadline φαίνεται πως επιβεβαιώνει τις όποιες φήμες, όχι μόνο για την συγκεκριμένη ταινία αλλά και για το επίσης πολυαναμενόμενο «Wonder Woman 1984» με την Γκαλ Γκαντότ που στην Ελλάδα το περιμένουμε 1η Οκτωβρίου 2020. Σύμφωνα με το άρθρο, το οποίο δημοσιεύτηκε 9/9, το στούντιο σκοπεύει να αναβάλλει την ημερομηνία κυκλοφορίας του «Wonder Woman 1984» από τις 2 Οκτωβρίου στην Αμερική για τον Νοέμβριο ή και ακόμα και τον Δεκέμβριο, αν θέλει να αποφύγει τον μεγάλο ανταγωνισμό του νέου Τζέιμς Μποντ, «No Time to Die». Αυτό όπως αναφέρει το flix.gr, σημαίνει πως και η ημερομηνία του «Dune» πιθανότατα θα μεταφερθεί από τις 18 Δεκεμβρίου 2020 κάποια στιγμή μέσα στο 2021. Πάντως και τα 2 τρέιλερ των ταινιών έχουν στο τέλος «σύντομα στους κινηματογράφους» ή «μόνο στις αίθουσες», χωρίς κάποια ημερομηνία.

Αυτό προφανώς συμβαίνει γιατί το «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν δεν έχει πάει ιδιαίτερα καλά στο αμερικάνικο box office (το τριήμερο 4-6/9/2020 έκανε εισπράξεις 20,2 εκατ. δολαρίων και ήρθε άνετα 1ο), ακόμα και αν ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν φαίνεται να δείχνει ευχαριστημένος, κάνοντας το στούντιο να σκέφτεται να του δώσει ακόμα περισσότερο χρόνο για να ανακάμψει, μιας και αρκετές αίθουσες στη Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες πρόκειται να ανοίξουν έως τα τέλη Οκτώβρη. Το «Tenet» έκανε την πρεμιέρα του στην Αμερική την προηγούμενη εβδομάδα με το κοινό να του δίνει τον βαθμό Β στο CinemaScore και τις κριτικές του να είναι διχασμένες (προς το απογοητευμένες), όπως αναφέρει το flix.gr.

Στην Ελλάδα, το «Tenet» που ξεκίνησε δυναμικά την 1η εβδομάδα της προβολής του, σημείωσε πτώση 60% τη δεύτερη εβδομάδα προβολής του, έχοντας συγκεντρώσει μέχρι και σήμερα κοντά στα 80.000 εισιτήρια.

Αν τέλος αλλάξει η πρεμιέρα του “Wonder Woman 1984” & του “Dune”, τότε ενδεχομένως κι άλλα πολυαναμενόμενα blockbuster να αλλάξουν κι αυτά τις ημερομηνίες εξόδου τους για να μην πέσουν το ένα πάνω στο άλλο. Σημαντικό ρόλο σε όλα αυτά θα παίξει και το αν τελικά η Disney και η Marvel θα κυκλοφορήσουν το «Black Widow» με την Σκάρλετ Γιόχανσον, (το οποίο είναι προγραμματισμένο να βγει στις αίθουσες στις 3 Νοεμβρίου), στην ψηφιακή πλατφόρμα Disney+ όπως έκαναν και με την «Μουλάν» στις ΗΠΑ ή θα βγει τελικά στις κινηματογραφικές αίθουσες, μια απόφαση που ακόμα φαίνεται πως δεν έχει παρθεί.

Στο «Dune» του Ντενί Βιλνέβ παίζουν οι Τίμοθι Σαλαμέ, Όσκαρ Αϊζακ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Τζος Μπρόλιν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Ντέιβ Μπαουτίστα, Ζεντάγια και ο Τζέισον Μομόα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture