Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δυτ. Ελλάδας: Σοβαρή καθυστέρηση στη λειτουργία του κτιρίου Ημερήσιας Φροντίδας

Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δυτ. Ελλάδας: Σοβαρή καθυστέρ...

Δύο χρόνια μετά το πρωτόκολλο παραλαβής, η δομή παραμένει ανενεργή & χρειάζονται άμεσες ενέργειες για να μην παρουσιάσει σημαντικές κτιριακές φθορές

Με επιστολή της προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη και το Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων με πρόεδρο του ΔΣ τον Αντώνη Χαροκόπο, ζητά να υπάρξουν επιτέλους απαντήσεις για τη μη λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση στη Πάτρα.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε και ολοκληρώθηκε μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ και ακολουθήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να παραδοθεί το κτίριο προς λειτουργία και να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της περιοχής.

Παρότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων με συνεδρίαση από τις 31 Αυγούστου 2018 έχει εγκρίνει το από 16-7-2018 πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή και ανέγερση Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, διαμερίσματα τύπου Α και τύπου Β για άτομα με νοητική υστέρηση», μετά από 2 έτη η δομή παραμένει ανενεργή και χρειάζονται άμεσες ενέργειες καθώς όσο παραμένει κλειστή θα παρουσιάζει σημαντικές κτιριακές φθορές ενώ δεν μπορούν να υλοποιηθούν προγράμματα προς όφελος των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Ακολουθεί η επιστολή της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας  με ημερομηνία 7/9/2020 που διαβιβάστηκε στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμαρχο Πατρέων, Πελετίδη Κωνσταντίνο  ενώ κοινοποιήθηκε και στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.ΑμεΑ).

Κε Περιφερειάρχη,

Κε Δήμαρχε,

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων είναι μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.). Πρόκειται για κοινωνικοσυνδικαλιστική, μη κερδοσκοπική δευτεροβάθμια οργάνωση, η οποία έχει την ευθύνη για τις εξής Περιφερειακές Ενότητες: Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Αριθμεί σε είκοσι πέντε (25) ενεργά μέλη και αγωνίζεται για  την καταπολέμηση των διακρίσεων που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία σε όλους τους τομείς της ζωής, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους και την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή της χώρας.

Η χρήση του Σταθακοπούλειου κληροδοτήματος προς όφελος των ατόμων με αναπηρία και η διαμόρφωση τεσσάρων δομών (ψυχικής υγείας-αυτισμού-πολλαπλών αναπηριών- νοητικής αναπηρίας) στους χώρους του, αποτέλεσε μεγαλόπνοο όραμα για το αναπηρικό και γονεϊκό κίνημα της περιοχής. Θα αναδεικνύονταν σε κοινωνικά έργα με ξεχωριστή σημασία για τα άτομα με αναπηρία όχι μόνο για την Αχαΐα αλλά για όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η αρχή έγινε με τη θεμελίωση του κτιρίου για τα άτομα με νοητική υστέρηση του Συλλόγου «Μαχητές» προκειμένου να στεγαστεί Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας 50 ατόμων και Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης 13 ατόμων. Το έργο χρηματοδοτήθηκε και ολοκληρώθηκε μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ και ακολουθήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να παραδοθεί το κτίριο προς λειτουργία και να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της περιοχής.

  Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων με συνεδρίαση από τις 31 Αυγούστου 2018 έχει εγκρίνει το από 16-7-2018 πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή και ανέγερση Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, διαμερίσματα τύπου Α και τύπου Β για άτομα με νοητική υστέρηση».

  Μετά από δύο έτη η δομή παραμένει ανενεργή και χρειάζονται άμεσες ενέργειες καθώς όσο παραμένει κλειστή θα παρουσιάζει σημαντικές κτιριακές φθορές ενώ δεν μπορούν να υλοποιηθούν προγράμματα προς όφελος των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

  Επιπλέον θα πρέπει να απαντηθούν ερωτήματα από τους αρμόδιους σχετικά:

•             Με την τήρηση των κανόνων προσβασιμότητας σε όλους τους χώρους της δομής

•             Με την τοποθέτηση ηχητικών παραπετασμάτων

•             Με τη λειτουργία των δεξαμενών στο υπόγειο της δομής

•             Με τις εργασίες για τη μόνωση της ταράτσας του κτιρίου

  Αναμένουμε άμεσες ενέργειές σας.

  Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις